Hermenegildo García rep el Premi Nacional d’Investigació 2021; Nova sessió de cinema infantil a Canals

57

Solopizza Xàtiva

Academia MARBE

PoolWork

El canalí Hermenegildo García guardonat amb el Premi Nacional d’Investigació 2021 “Enrique Molés”

L’investigador canalí i catedràtic de la Universitat Politècnica de València (UPV) Hermenegildo García Gómez ha sigut distingit amb el Premi Nacional d’Investigació “Enrique Molés” en l’àrea de Ciències Químiques i Tecnologia Química.

El jurat ha destacat l’extraordinari impacte de la seua investigació en les Ciències Químiques, en particular en l’àmbit de la fotocatàlisi, reactivitat catalítica i fotocatalítica del grafé i altres materials basats en carboni.

Aquest guardó se suma a altres prestigiosos reconeixements rebuts pel veí de Canals, entre els quals es troba el Premi Jaume I de Noves Tecnologies 2016, el doctorat honoris causa per la Universitat de Bucarest i el premi RSEQ-Janssen Cilag de Química Orgànica per la Reial Societat Espanyola de Química.

«Estic molt agraït per aquest premi que, sens dubte, és fruit del treball realitzat amb la resta d’investigadors de l’equip de l’ITQ, mereixedors igualment del reconeixement», ha assenyalat Hermenegildo García.

La pel·lícula d’animació “Mascotas 2” protagonista de la nova sessió de cinema infantil a Canals

  • Aquesta pel·lícula és la segona part de la cinta “Mascotas” estrenada en 2016

El pròxim diumenge es durà a terme una nova sessió de cinema infantil amb la projecció de la pel·lícula d’animació “Mascotas 2” dirigida per Chris Renaud i Jonathan del Val.

El film conta la història de Max i els seus amics. Per una banda, Max s’enfronta a nous i importants canvis en la seua vida: la seua propietària Katie no sols s’ha casat, sinó que també ha sigut mare per primera vegada. Mentrestant, Gidget tracta de recuperar el joguet favorit de Max d’un apartament replet de gats. I, Snowball, d’altra banda, s’embarca en una perillosa missió per a alliberar un tigre blanc, Hu, dels seus capturadors en un circ d’animals.

El director Chris Renaud va estar nominat a un Premi Oscar pel seu curtmetratge anomenat “No Time for Nuts”, en el qual, apareix el conegut esquirol de la cinta “Ice Age”, Scrat. A més a més, Renaud també és conegut per haver creat la franquícia “Gru, mi villano favorito”.

Mascotas 2” tindrà lloc el 28 de novembre, a les 17.00 hores, al Centre Cultural Papa Calixte III.

WhatsApp Portal de Xàtiva