Solopizza Xàtiva

Davant els moments d’incertesa, informació transparent i veraç. Així ho ha volgut expressar el Consorci de Residus V5, que dóna servei a 93 municipis de les comarques de la Safor, la Vall d’Albaida, la Costanera, la Canal de Navarrés i la Vall de Cofrents-Aiora.

Per això, en un vídeo gravat amb totes les mesures de seguretat en les seues pròpies instal·lacions, el COR ha mostrat als ciutadans, de primera mà, com es continuen gestionant els seus serveis en la seua xarxa d’ecoparcs i les seues plantes de transferència en aquests moments.

Treballadors de la UTE VYTRUSA, la seua empresa gestora, i el mateix President del COR i Alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, fan un repàs de quina és la funció del Consorci en aquests moments, explicant per què presta un servei especial, i com els seus Ajuntaments integrants continuen realitzant, gràcies a les seues instal·lacions, una labor “invisible” perquè els carrers dels municipis es mantinguen netes de residus i puguen garantir la salubritat de les mateixes als ciutadans.

“A pesar que el món és per l’Estat d’Alarma i el confinament, nosaltres de cap manera podem parar, som un servei essencial per a la ciutadania”, comença explicant el President del COR, Roger Cerdà, en el vídeo denominat “La gestió de residus en temps de Coronavirus”.

En el mateix vídeo, treballadors de la xarxa d’ecoparcs, i de les plantes de transferència de Bufali i de Ròtova, expliquen directament a la ciutadania quins serveis presten, com el realitzen en aquests moments, i quines especials mesures de seguretat han adoptat davant la crisi sanitària.

Molts ciutadans no saben què és el que fem ací, i que la nostra funció és molt important en aquests moments“, desgrana un dels treballadors de la xarxa d’ecoparcs des del seu punt habitual de treball. “Si no donàrem l’oportunitat als Ajuntaments, en aquests moments, en cas de depositar així els residus que recullen pels carrers, tot es convertiria en un gran abocador“, explica la responsable de la xarxa d’ecoparcs.

Cal recordar que el COR gestiona prop de 135.000 tones de residus sòlids urbans i dóna servei a 350.000 habitants de la Província de València. La seua xarxa d’Ecoparcs i Ecomóviles, la més extensa de la Comunitat Valenciana, i les seues plantes de transferència de residus han continuat treballant durant aquest temps “amb més mesurades de seguretat per als nostres treballadors que mai“, però “amb la garantia que continuarem donant servei als nostres 93 municipis Consorciats“, segons s’explica en el mateix vídeo.

El Consorci per a la Gestió de Residus COR, a més, ha destacat d’entre els 13 Consorcis de Residus de la Comunitat Valenciana com un dels quals, davant la crisi, ha volgut informar, en tot moment, de primera mà als seus ciutadans sobre la necessitat d’una correcta gestió de residus, i donar visibilitat a un sector que moltes vegades sembla “invisible”.

En “La gestió de residus en temps de Coronavirus“, el COR, en paraules del seu President, ha volgut agrair, en nom de tots els seus membres, l’esforç i la dedicació de tots els treballadors i treballadores de la gestió de residus, que s’han convertit també, en aquests moments, en vertaders herois“.

WhatsApp Portal de Xàtiva