Gaspar Nadal, nou director del Conservatori Lluís Milà

El músic xativí és conegut per la seua participació en distintes formacions musicals

699

Solopizza Xàtiva

Centelys

PoolWork Xàtiva

Aquest matí, ha pres possessió del càrrec el nou director del Conservatori Lluís Milà, el músic xativí Gaspar Nadal. A l’acte han assistit l’alcalde Roger Cerdà i la regidora Reme Sinisterra. Nadal (Xàtiva, 1971) venia desenvolupant tasques de professor de percussió al Conservatori i d’altres com ara la direcció de l’orquestra de vents del centre. Actualment, compagina la seua activitat docent amb la de director de l’Agrupació Musical “L’Artística” de Carlet.

Nadal es conegut per la seua participació en distints projectes musicals relacionats amb la ciutat. Des de l’any 2016 és el director musical del projecte BALLEM, en col·laboració amb “Innovatori de Moviment Alicia Herrero”. En l’any 2015 va ser convidat a dirigir l’espectacle “Botifarra a tres bandes”, concert proposat per la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, amb músics de les bandes d’Atzeneta del Maestrat, Canals i Alcoi.

Com a instrumentista ha participat en diverses agrupacions musicals d’estils diferents. Al camp de la música moderna ha estat membre d’un gran nombre de grups pop, blues, i jazz. Cal destacar la col·laboració amb el cantautor xativí Feliu Ventura amb qui va enregistrar el CD “Estels de Tela”, així com la seua participació com a bateria de sessió acompanyant a figures del Jazz com Ximo Tebar, reconegut com a un dels millors guitarristes de jazz del panorama nacional. En l’any 2003 va pertànyer al grup musical del programa “Molta Tela Marinera” de Canal 9. Al camp de la música clàssica ha estat membre de l’orquestra “Juan Cabanilles” de València, “Llanera Philarmonic Orchestra”, i Orquestra de vents “Filharmonia” amb la que graba CD’s per a Johan de Meij, Franco Cesarini, i les monografies de Ramón García, Rafael Mullor Grau i José Rafael Pascual Vilaplana. En l’apartat de música de cambra, ha estat membre del grup de percussió “Rimshot” des de 1989.

Al camp de la docència, ha estat professor de percussió a l’Acadèmia Musical d’Albal, Escola de Música de la C.I.M.A. d’Alfafar, Acadèmia Rytmus de Xàtiva, Escola de la U.M. Canalense de Canals, Escola de L’A.M. Sant Joanet de Sant Joan de l’Ènova, escola de música de la U.M. de la Pobla Llarga, escola de la S.I.M. de Benigànim i escola de música “La Nova” de Xàtiva.

WhatsApp Portal de Xàtiva