Nova English School, Xativa y Canals

Solopizza Xàtiva

Els alcaldes traslladen al Ministeri la seua preocupació por la manca de inversions per part del titular de la línia

La intervenció inclouria la consolidació de talussos, el canvi de travesses i el reforç de carrils i permetria reduir el temps de trajecte en 8 minuts

El Ministeri de Foment està estudiant una inversió de 3’5 milions d’euros en la línia Xàtiva-Ontinyent-Alcoi, que tractarà d’excutar-se entre 2017 i 2018 i que permetria eliminar diversos punts de risc i amb ells reduir el temps del trajecte en prop de 8 minuts.

Així quedava palès en la recent reunió mantinguda a Madrid pels alcaldes dels tres municipis, Jorge Rodríguez, Toni Francés i Roger Cerdà, amb el Secretari General d’Infrastructures del Ministeri de Foment, Manuel Niño, on els alcaldes li van traslladar al responsable del Ministeri la seua preocupació per la manca d’inversions a la Línia de la que es titular el Ministeri, i que es troba en una situació “d’extrema fragilitat”.

El Secretari General d’Infrastructures va reconèixer l’existència al trajecte de la línia de diferents punts de risc alt, com la consolidació de talussos, canvi de travesses, reforç de carrils, que podrien provocar incidències en el servei si no es resolen de forma ràpida.

La valoració econòmica de la que disposa el Ministeri situa la inversió necessària per eliminar aquests punts d’alt risc en 2.800.000€ en consolidació de talussos i en 400.000 € el canvi de travesses i reforç de carrils, a més de 250.000 € en millora de la senyalítica. Aquestes obres permetrien millorar la duració de 1 h 22 min del trajecte actual reduint-la entre 7-8 minuts. Respecte a les inversions de 40 milions d’euros per a la modernització de la línia el Secretari General va descarta que es pogueren executar en el curt i mig termini.

Davant esta situació, els Alcaldes van exigir l’execució immediata d’aquestes inversions per import de 3,5 milions d’euros per garantir el funcionament del tren. Des del Ministeri es va anunciar que anaven a treballar per a que aquestes inversions es pogueren executar entre 2017 i 2018.
Des dels ajuntaments d’Ontinyent, Xàtiva i Alcoi es coincideix en assenyalar que “els ciutadans de les nostres comarques no es mereixen l’abandonament al que hem sigut sotmesos per part del Ministeri”, anunciant-se per part dels tres alcaldes un seguiment exhaustiu del compliment de les inversions anunciades, a més de seguir reclamant-se aspectes com la millora de les freqüències per incrementar el nombre de viatgers.

WhatsApp Portal de Xàtiva