Opinió: Fisioteràpia Integrativa i les malaties cròniques

636

Juanjo Gascó | Fisioterapéuta

La Fisioterapia Integrativa es una forma diferent d’entendre la fisioteràpia i el cos humá. Per començar , a l’hora de fer la valoració de la persona, apart de valorar la lesió per la qual ens visita , també hem de fer una valoració de l’estat fìsic i emocional general. Perquè en Fisioteràpia Integrativa no tractem lesions o malaties , sino persones.

En quan al tractament , aquest consistirá en utilitzar tècniques propies de la fisioteràpia , com la teràpia manual (on están incloses l’osteopatía , la quiropraxia , el masatge…), l’electroterapia (TENS , Ultrasons), Radar , Magnetoterapia….) , tècniques invasives (punció seca , punció de punts gatell , acupuntura…), terapies alternatives (reflexologia podal , reiki , psicogenealogia , corenergètica….), tècniques instrumentals (kinesiotaping , taping , vendajes…), i d’altres tècniques , que encara que no siguen les propies del fisioterapeuta (óvbiament en base a la legislació vigent i no en funció de la persona a qui tractem) , han d’estar incloses en un tractament més holístic i global de la persona. Buscarem potenciar (en la mesura en que siga posible) els mecanismes de reparació propis de que esta dotat el cos humà , i en cas de que aquestos no siguen suficients , valorarem altres tipus de tractaments.

En Fisioterapia Integrativa no excluim cap tèrapia o tècnica , sino que busquem la combinació d’aquelles que millor li poden anar a la persona. Per aixó , dos persones amb la mateixa malatia diagnosticada , poden ser tractades amb tractaments molt diferents. Aprofitarem el millor de la medicina alopatica , i el millor de la medicina alternativa , per tal que la persona trobe una major i més rapida recuperació, buscant sempre el tractament menys invasiu , menys dolent , i que millor recuperació li vaja a aportar a la persona tant en el curt , com en el mig i llarg plaç.

Per aixó , la Fisioteràpia Integrativa , está molt indicada per a aquelles persones amb problemes crònics , que no volen (o no poden) pasar per quiròfan , i en les que la medicina alopatica ja sols funciona per a tractar de paliar els sintomes molestos de les seues malalties. Persones que volen tenir una millor i major qualitat de vida , sense tindre que dependre de un medicament o de un profesional. Persones que creuen que poden fer més per elles mateixa. Persones que troben limitacions en les recuperacions que els ofereix la medicina alopatica. En definitiva , persones que es creuen capaçes de recuperar-se per elles mateixa , pero no troben un profesional que els ajude, i que els done respostes.

WhatsApp Portal de Xàtiva