FACUA se suma al manifest Acció Global pel Clima per al 24 d’abril

El text reclama al Govern mesures urgents per a evitar la crisi climàtica, fomentant un nou model econòmic basat en una transició justa i sostenible, social i mediambientalment.

88

FACUA-Consumidors en Acció s’ha sumat, a través del Cim Social, al manifest difós per les plataformes Aliança pel Clima, Fridays for Future i 2020 Rebel·lió pel Clima amb motiu del Dia d’Acció Global pel Clima, divendres que ve 24 d’abril.

El manifest reclama al Govern que s’adopten mesures urgents per a evitar una crisi climàtica, fomentant un nou model econòmic basat en una transició justa i sostenible, social i mediambientalment.

Les organitzacions signants del document reconeixen que en la situació actual “no és moment d’interferir en la lluita contra la pandèmia” provocada pel Covid-19. No obstant això, “la crisi climàtica continua sent una realitat” i l’eixida de la crisi generada pel coronavirus “no pot reproduir el model que ens ha conduït fins a l’emergència ecològica i social actual“.

Així, assenyalen que davant el perill de trobar-nos davant “un punt de no retorn marcat per una enorme pèrdua de biodiversitat i per l’increment de la temperatura global, que posa en escac a tot el planeta, inclosa la humanitat i les seues societats” són imprescindibles “mesures ambicioses i dràstiques“, com “assumir l’estat d’emergència climàtica, impulsant les actuacions necessàries“.

En aquest sentit, el manifest apunta al fet que és ineludible reduir ràpidament certs consums, com l’energètic, així com canviar les pautes de transport. A més, és necessari accelerar la transició energètica des dels combustibles fòssils a un model 100% renovable, eficient, sense emissions contaminants i just, especialment des de l’òptica de l’autoconsum i la descentralització.

El text aposta pel canvi de consum del global al local, reduint d’aquesta manera les llargues cadenes de transport de mercaderies i fent una posada en valor de models alimentaris d’acord amb els límits del planeta.

Per tot això, i davant la impossibilitat de realitzar accions al carrer, les organitzacions socials unides en aquest manifest criden la ciutadania a participar en el Dia d’Acció Global pel Clima el pròxim 24 d’abril amb projeccions d’ombres en les façanes i emissió de sons des de les finestres i balcons de les cases a les 22.00 hores. Accions que conviden a gravar i fotografiar per a difondre-les per xarxes socials amb les etiquetes #VolvamosConJusticiaClimática i #AcciónGlobalPorElClima24A.

WhatsApp Portal de Xàtiva