EOI Xàtiva

Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

FACUA-Consumidors en Acció adverteix de la il·legalitat que suposa la pràctica de limitar el nombre d’unitats d’oli de gira-sol que es pot comprar en la que estan incorrent un nombre creixent de cadenes de supermercats i hipermercats. L’associació està preparant una bateria de denúncies contra els establiments infractors i espera que les comunitats autònomes procedisquen immediatament a obrir expedients sancionadors.

A causa de la invasió de Rússia a Ucraïna -d’on procedeix bona part d’aquest producte- un nombre cada vegada major de cadenes de supermercats està imposant límits a la quantitat d’unitats -botelles, garrafes, etc.- d’oli de gira-sol que cada client pot comprar d’una vegada.

L’associació ha detectat, a més, que les cadenes de distribució estan especulant amb els preus i unflant-los de manera desproporcionada. FACUA ha registrat imports de fins a 2,98 euros el litre en l’establiment que ven el producte a major preu.

En aquest sentit, l’article 9.2 de la Llei 7/1996, de 15 de gener, d’Ordenació del Comerç Minorista, estableix que «els comerciants no podran limitar la quantitat d’articles que poden ser adquirits per cada comprador ni establir preus més elevats o suprimir reduccions o incentius per a les compres que superen un determinat volum. En el cas que, en un establiment obert al públic, no es disposara d’existències suficients per a cobrir la demanda, s’atendrà la prioritat temporal en la sol·licitud«.

Recomanació als usuaris

FACUA indica als consumidors que no compren un nombre superior d’unitats deixant-se portar per missatges alarmistes tant de prohibició com de recomanació, que no fan sinó fomentar precisament que es llancen a adquirir major quantitat del producte de la qual realment necessiten, provocant així el desproveïment.

WhatsApp Portal de Xàtiva