Solopizza Xàtiva

Cada 15 d’agost se celebra el Trofeu de Velocitat Fira de Xàtiva, una de les proves amb més encant del calendari motociclista. Aficionats arribats de tots els racons omplen els carrers per presenciar la competició, la més antiga d’Espanya i una de les poques que encara es disputa en circuit urbà. Motociclisme amb sabor clàssic, per gaudir des de la proximitat.

El Trofeu l’organitza amb cura el club Moto Ruta Xàtiva, i es va disputar ininterrompudament des de 1951 fins a 2019, donat que l’any passat la Fira d’Agost va ser suspesa a causa de la pandèmia i aquest any 2021 tampoc s’ha pogut organitzar.

Per aquest motiu, des del dia 15 d’agost fins al 22, A l’Albereda Jaume I podrem trobar l’exposició de motos al carrer “RECORDEM EL TROFEU DE VELOCITAT FIRA D’AGOST”.

La mostra, organitzada pel Club MotoRuta Xàtiva, recorda el passat i el present de la carrera mitjançant l’evolució amb el pas dels anys, amb la presència de motos participants al llarg de la història del trofeu, cartells anunciadors, cobertes de llibres, fotografies i altres elements que han envoltat la carrera urbana més antiga d’Espanya.

Entre les motocicletes que es poden veure es troben les de campions i pilots reconeguts com ara Ricardo Tormo, César Gracia, Javi Oltra “Barrina”, Andrés Sanchez Marín, Francisco Román, Paco “Soqueta”, Paco González, Moisés Giménez, Rafa Ballester, José Luis Macías, Vicente Ferrer, Javier Beneyto o Bernat Martínez (pilot amb més victòries a Xàtiva). També es poden trobar jupetins de competició, guants, trofeus, cascs o cartelleria.

«En el primer dia de Fira trobem a faltar el soroll de les motos. Són dos exercicis sense poder gaudir de la carrera però estic segur de que el proper any podrem gaudir d’aquella 69a edició. Aquesta exposició manté viva la flama de la nostra carrera i mostra algunes de les joies històriques vinculades a la prova», ha destacat l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà, qui ha manifestat que «com a ajuntament no podem fer altra cosa que seguir recolzant la carrera per a que continue sent un referent en el motociclisme urbà, amb la voluntat de poder tornar a gaudir de la carrera el proper any».

Per la seua part, el president del Club MotoRuta Xàtiva Toni Sarrión ha donat les gràcies al consistori «per fer possible aquesta exposició i per mantenir viva la història del motociclisme de Xàtiva també aquest any, encara que no podem fer la carrera. Aquesta és la carrera urbana més antiga d’Espanya, pel que el suport de l’Ajuntament és important per a poder mantindre-la viva».

WhatsApp Portal de Xàtiva