Solopizza Xàtiva

L’acte, organitzat amb la col·laboració de distintes entitats cíviques, comptarà amb l’actuació de Botifarra i la intervenció de Roger Cerdà
Xàtiva, 18 d’abril de 2016.- L’Ajuntament de Xàtiva tornarà a assumir l’organització de l’acte institucional d’homenatge als maulets, amb la col·laboració de l’associació Amics de la Costera, de l’STEPV, de Xateba, d’Escola Valenciana i del Consell de la Joventut de Xàtiva. L’acte se celebrarà el proper dissabte 23 d’abril, a partir de les 11h. Aquest matí, a la Casa de la Ciutat, s’ha presentat la programació prevista per a la commemoració, amb la compareixença del regidor de Cultura, Jordi Estellés; del coordinador de l’acte, Toni Martínez i de Ferran Minguet, secretari del Consell de la Joventut, en representació de les entitats col·laboradores.

Estellés ha destacat el fet de que l’Ajuntament recupere la seua presència institucional en aquest acte de record dels esdeveniments històrics vinculats a l’efemèride del 25 d’abril de 1707, data de la batalla d’Almansa. Estellés ha relatat que “es tracta d’una data crucial per a la història de Xàtiva. A l’inici del període democràtic, un ajuntament encapçalat per Manolo Casesnoves, va instaurar la commemoració i va erigir l’humil pedra que configura el monument. Però després, l’Ajuntament havia descuidat aquest acte i va ser la societat civil la que va fer que es mantinguera”, ha explicat Estellés.

73

Per la seua banda, Ferran Minguet ha informat que “en maig, ens reunírem totes les entitats que hem vingut organitzant aquest acte i concloguérem que havia arribat el moment de que l’Ajuntament recuperara la seua presència institucional a l’acte, amb la participació activa dels col·lectius. La proposta va ser ben acollida pel regidor i ens posàrem a treballar de seguida”, segons Minguet.

Toni Martínez ha explicat el format de l’acte. A les 11h, des de la plaça de la Trinitat, eixirà la tradicional dansada a càrrec de l’Escola de Dances, encapaçalada pels Micalets. La comitiva recorrerà el carrer Montcada fins arribar a l’emplaçament del monument als maulets, a la plaça de Sant Francesc. Hi haurà una teatralització sobre la batalla d’Almansa i, a continuació, l’acte protocolari, amb participació de l’alcalde Roger Cerdà.

L’acte contindrà una segona part de caire més lúdic i festiu, amb l’actuació de Pep Gimeno Botifarra, Pau Cháfer i Rosa Barberà. El periodista Kike Roselló serà el conductor de la cerimònia. L’organització ha editat un díptic explicatiu que conté notes històriques per tal d’ajudar a la divulgació del sentit i de la importància d’aquesta commemoració anual.

WhatsApp Portal de Xàtiva