Èxit en la presentació de Sin Alma de Mikel Oraá a Xàtiva

304

El vitorià Mikel Oraá que va residir a la nostra ciutat fins fa ben poc ha tornat per presentar la seua primera novel·la «Sin Alma» que està tenint molt bona acollida al mercat havent esgotat la seua primera tirada en menys d’un mes. Un èxit que sembla que també s’ha traslladat a la nostra ciutat, vist que el col·legi d’arquitectes s’ha quedat menut per a la presentació i ha sigut necessari fer varis torns per tal que tota la gent podés escoltar les seues explicacions, dialogar o rebre un exemplar signat.

Oraá ha explicat que aquest llibre va sorgir durant un període de crisi personal que el va portar a qüestionar-se el que sentia i pensava. «Vaig començar a llegir llibres d’autoajuda, però no eren el que necessitava i vaig començar a investigar sobre psicologia i neurociència i vaig descobrir un món apassionant, de seguida em vaig adonar que allò donava per relatar una història, una manera d’explicar a altres persones que d’aquestes situacions es pot eixir». Mikel ha afegit que «Soc periodista i no psicòleg, tinc molt de respecte per la seua tasca, per això he fet una novel·la, no vull aparentar el que no soc ni fer cap tipus d’intrusisme. M’he limitat a contar coses que he après i traçar un poc el camí que he seguit per arribar a una situació de millora personal. Tampoc vull ser un coach. Vull ser el que soc, una persona que conta històries per arribar a la gent i deixar un missatge».

D’altra banda l’autor ha afegit també que «Tot i que la portada del llibre és molt vitoriana, bona part del contingut està molt relacionat amb Xàtiva. Vaig viure dos anys a aquesta ciutat al barri del Carmen i a Bixquert, i els he reflectit al meu llibre. També hi ha una persecució per carrers empedrats per a la que em vaig inspirar en els carrers prop de la Seu. Xàtiva està molt present en l’obra, moltes de les meues experiències bones i roines durant aquests dos anys a la ciutat les he traslladat a llibre». Oraá ha descrit la seua òpera prima com «un thriller distòpic, una novel·la negra sobre com gent tòxica, gent sense ànima, fa mal a la resta de la societat aprofitant el poder que té». El vitorià ha confessat també que «aquesta no és la meua primera novel·la, vaig fer dos intents anteriors fa temps però no vaig quedar satisfet amb els resultats i vaig decidir parar-les i esborrar-les, d’una vaig arribar a escriure cent-trenta-cinc pàgines, però no era el moment. La meua experiència vital a Xàtiva em va donar l’empenta definitiva que em calia per fer una obra de la qualitat que jo volia, una de les coses que sempre agrairé a aquesta ciutat».

Oráa ha confirmat que pensa seguir amb la seua ronda de presentació de la novel·la i ha mostrat la seua satisfacció per les ventes. «En menys d’un mes s’ha esgotat la primera tirada i els lectors em traslladen que els agrada el llibre. És meravellós veure que el teu esforç té eixa acollida. Xàtiva és una segona llar per a mi i veure com hui ha acudit tanta gent a parlar amb mi i sentir el que tenia que explicar m’ha omplit de goig»

WhatsApp Portal de Xàtiva