España formarà part del procés de producció de la vacuna contra la COVID-19

78
  • La farmacèutica estatunidenca ha anunciat que la planta situada a Madrid de Rovi Pharma Industrial Services proporcionarà capacitat d’ompliment i acabat de vials de la vacuna que la companyia vol comercialitzar per a proveir als mercats de fora dels Estats Units a partir de 2021

El Ministeri de Sanitat i l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) han mantingut contactes amb fabricants, entre els quals s’inclouen aquestes companyies, per a estimular les capacitats de fabricació espanyoles i facilitar així la interlocució dels diferents actors que intervenen en la producció de la vacuna.

L’envasament és una part vital de la fabricació d’una vacuna i en aquesta fase crítica de l’elaboració, Espanya disposa d’una gran capacitat amb fàbriques especialitzades en l’ompliment de granel en vials o xeringues preparades. Aquestes fàbriques no sols realitzen l’ompliment per a vacunes que es consumeixen a Espanya, sinó també per a vacunes com la de la grip que es consumeixen en tercers països.

Des de començaments d’abril, la AEMPS ha explorat quines són les capacitats productives i d’ompliment d’aquestes fàbriques, en quines plataformes de vacunes treballen, amb quines velocitats, etc., amb l’objectiu d’identificar a aquests fabricants.

Aquesta companyia espanyola està autoritzada com a fabricant de medicaments d’ús humà i de medicaments en investigació, entre altres activitats, per a la fabricació de medicaments estèrils, incloent medicaments immunològics i biotecnològics. En situar-se en territori espanyol, la AEMPS serà l’autoritat supervisora encarregada d’inspeccionar la planta de fabricació i alliberament de lots d’aquesta vacuna.

L’acord entre aquestes companyies, suposa, per tant, un important impuls per a la indústria farmacèutica espanyola i l’augment de la capacitat global de producció de la futura vacuna contra la COVID-19 per a garantir l’accés equitatiu a tota la població.

La AEMPS, per part seua, continua mantenint un estret contacte amb altres companyies espanyoles les plantes de les quals poden assumir aquesta fase del procés de fabricació de la vacuna.

WhatsApp Portal de Xàtiva