Escacs Xàtiva B Dental Carralero campió de Segona Provincial

91

Pacte Costera-Canal

Solopizza Xàtiva

El Club Escacs Xàtiva afrontava l’última ronda de l’Interclubs 2022 amb grans possibilitats d’èxit per als seus dos primers equips i amb el seu tercer equip en la categoria de promoció.

L’Escacs Xàtiva A Sport Megías depenia de si mateix per a conquistar la segona plaça en segona autonòmica. Posició molt alta que no obstant això no li permetia pujar de categoria. Aquest any sol el Montolivete del mestre internacional Jaime Valmaña, líder destacat i campió virtual, que no es jugava res en aquesta ronda, aconseguiria l’anhelat ascens.

L’Escacs Xàtiva B Dental Carralero en canvi sí que tenia possibilitats d’ascens. Necessitaven almenys empatar 4-4 per a pujar de categoria (pugen els tres primers), però podien quedar-se amb la mel en els llavis en cas de perdre contra el Benigànim i quedar relegats a la quarta plaça.

L’Escacs Xàtiva C en promoció no es jugava res, ja que en aquesta categoria no hi ha ascensos ni descensos i s’utilitza per al rodatge dels iniciats en el joc. Amb situació complicada en el primer equip per quatre baixes significatives el Club Escacs Xàtiva decideix reforçar al Sport amb els seus jugadors de l’equip C amb un doble sacrifici: L’equip C no va poder viatjar a Cullera per a disputar la seua última trobada i l’Escacs Xàtiva A Sport Megías s’acomiadaria de l’Interclubs amb derrota a Silla despenjant-se fins a la quarta plaça. Però la immolació va resultar efectiva per a les aspiracions de l’Escacs Xàtiva B Dental Carralero que no va fallar a Benigànim vencent per 2´5-5´5 i aconseguint l’ascens a més de coronar-se campió de la segona provincial.

Balanç positiu per al Club Escacs Xàtiva amb una meritòria quarta plaça en la segona autonòmica i un campió de la segona provincial que ascendeix a primera provincial.

WhatsApp Portal de Xàtiva