Solopizza Xàtiva

S’ha presentat a l’Ajuntament de Xàtiva la campanya no és NO de la Fira d’Agost 2019 a la qual han assistit el regidor de Fira i Festes Pedro Aldavero, la regidora de Joventut Lena Baraza i la reina de la Fira Laura Vidal.

Aquesta iniciativa, que va tindre molt bona acollida en anteriors edicions, tracta d’eradicar la discriminació per qüestió de gènere present a tots els àmbits i més potenciat al nivell festiu com és la pròxima Fira. La campanya té com objectiu la sensibilització i la intervenció en aquests espais per tal de fer una campanya més completa i aplegar cada vegada més lluny.

Un dels principals pilars d’aquesta edició, a banda dels fulls informatius que es troben en pubs o concerts, són els punts violeta, espais de seguretat i de confiança destinats íntegrament a informar i atendre en cas d’agressió sexista en llocs on es poden donar potencialment discriminacions per gènere. En aquests punts podem trobar dos promotors d’igualtat, una psicòloga i una criminòloga, professionals  destinats a ajudar i sensibilitzar. Aquests punts violeta podem trobar-los al festival Al Ras, a la carrera de motos o a les paelles.

Aquesta campanya continua apostant pel merchandising, amb la creació de polseres, que ja van tindre molt bona acollida l’edició passada, separadors, motxilles i ventalls, on podem trobar en tots ells informació sobre la iniciativa com protocols d’actuació davant agressions sexistes o el telèfon en cas d’ajuda. A més es mantindran el photocalls al punt no és NO a la Font del Lleó, i el fotoràpid els dies 16, 17, 18 i 19 en horari de vesprada.  També, els dies 17 i 18 hi haurà tallers de sensibilització per a xiquets i xiquetes al espai Dona’t a conèixer de 11.00 a 14.00 hores on realitzaran customització de samarretes i xapes.

Per altra banda, amb el objectiu de visibilitzar fora de Xàtiva que la ciutat afavoreix i defèn el feminisme amb una població que diu no és no contra la violència masclista, s’ha creat un vídeo realitzat per Alfredo Pardo amb una música composta i realitzada per la jove cantautora beniganina Gem.

A més, la reina de la Fira Laura Vidal ha declarat que «amb campanyes com aquestes es tracta d’eradicar la discriminació per qüestions de gènere, sent fonamental mantindre aquesta iniciativa els pròxims anys ja que fomenta valors molt importants com els d’igualtat i respecte». Per últim, la reina del a Fira ha convidat a tothom a participar en aquesta campanya per fer una fira més inclusiva i respectuosa.

 

WhatsApp Portal de Xàtiva