Es presenta la campanya «Cremem la LGTBIfòbia» amb motiu de l’arribada de les falles

El cartell anunciador ha estat realitzat per David Párraga, de l’Associació Arc de Sant Martí

191

Solopizza Xàtiva

Aquest matí s’ha presentat a l’Ajuntament de Xàtiva la campanya «Cremem la LGTBIfòbia», amb presència de la regidora de Joventut Lena Baraza i del membre de l’Associació Arc de Sant Martí David Párraga.

Es tracta del segon any que es realitza aquesta campanya de conscienciació, que portarà als casals fallers aquest cartell, junt a altres espais i llocs públics com ara el JOC, la Casa de la Joventut o la carpa que s’instal·larà a l’Albereda durant la setmana de falles.

«Hi ha moltes agressions dins d’aquest món LGTBI que, malauradament, solen estar invisibilitzades. Des de l’Ajuntament volem donar suport a aquest col·lectiu i sobretot demanar-li a la societat el més absolut respecte i acceptació», ha manifestat la regidora de Joventut, Lena Baraza, qui ha afegit que «moltes d’aquestes agressions es donen en un ambient festiu, i per això les falles són una festa a tindre en compte en aquest sentit».

A la roda de premsa també s’han donat a conèixer algunes dades de l’informe 2018 realitzat per la Federació Estatal LGTBI+, el qual detalla que eixe any es van produir 260 delictes d’odi a Espanya, dels quals el 10% van tindre lloc a la província de València. D’eixes agressions, 81 es van produir a ciutats d’entre 10.000 i 300.000 habitants, com és el cas de Xàtiva.

«El 37% dels delictes de 2018 es van produir a locals d’oci i festius, com poden ser els casals fallers. Per això presentem aquesta campanya amb motiu d’aquestes festes. Volem que la gent es consciencie i ajude a les víctimes en cas de tindre lloc una agressió, ja que moltes vegades aquestes van soles a presentar la corresponent denúncia», ha explicat David Párraga, membre de l’associació Arc de Sant Martí de Xàtiva, qui ha afirmat que aquestes agressions estan realitzades moltes vegades per un entorn proper a la víctima. «Volem reivindicar les falles com una festa segura per a tot el món, i que ningú dins d’aquest àmbit puga ser discriminat per la seua identitat de gènere o per la seua orientació sexual. Volem que les falles siguen llocs on, en cas de produir-se alguna agressió, la víctima puga sentir-se recolzada».

Cartell anunciador

El cartell anunciador de la campanya, de tall clàssic i que porta per lema «Cremem la LGTBIfòbia ha estat realitzat pel propi David Párraga.

Al cartell es poden apreciar algunes flames cremant la paraula LGTBIfòbia. «Volia crear una espècie de falla amb aquesta paraula, simbolitzant un trasto vell que ja no serveix, i que cal cremar, per deixar pas a les coses bones que porta la primavera», ha explicat Párraga. Les flames que apareixen són una espècie de clau de Sol, vinculant també la música a la festa de les falles.

WhatsApp Portal de Xàtiva