És el moment de construir entre tots

190

ARTICLE D’OPINIÓ |  Ferran Minguet

Com a secretari del Bloc Nacionalista Valencià i membre de l’executiva local, des del col·lectiu de Compromís Xàtiva m’han traslladat la responsabilitat de donar l’enhorabona als nostres antics socis de govern. Mostrem la nostra alegria i satisfacció perquè després d’una any ambdues formacions han acabant fent seues les propostes que Compromís portava al seu programa municipal. Agraïm, doncs, als nostres ex-companys de govern que acaben per reconèixer que les nostres propostes per a la ciutat eren i són necessàries. Quina gran veritat allò de que més val tard que mai.

Ens referim a que ara és imperiosa la necessitat per al nostre municipi d’un pla estratègic de ciutat. Ara fa dotze mesos vam dir que Xàtiva mereixia gaudir del que no ha tingut fins ara: un objectiu clar a mitjà i llarg termini que oferisca oportunitats a les persones que vivim ací. També vam dir i així ho mantenim que aquest pla estratègic cal que siga teixit junt a la resta d’agents socials de la nostra ciutat i amb la majoria de la ciutadania involucrada al procediment. Que totes les persones pogueren aportar i ser coautors des del principi i per tant corresponsables del pla. A Compromís no li va fer falta una pandèmia global per a distingir allò important d’allò urgent i comprendre aquesta necessitat de passar per damunt de partidismes i bastir una proposta conjunta. Ara, en plena crisi per la COVID19, ho demana l’alcalde Cerdà. Benvingut siga.

Altra proposta nostra per aquest pla estratègic va ser la creació d’un clúster empresarial mèdic-farmacèutic aprofitant el Lluís Alcanyís. Pensàvem que era una manera interessant de generar oportunitats a la nostra ciutat al temps que ajudaria a millorar el nostre hospital de referència molt mancat d’inversions. Ara vegem a les xarxes socials com des del PSOE i Xàtiva Unida -la dreta en aquests temes ni està ni se l’espera- i al rebufo del que ja s’està fent a Ontinyent es sumen a la proposta que defenem des de fa un any. Sincerament, també ens alegrem molt i estem dispostos a aportar, altra vegada, tot el que hem i estem treballant al respecte.

No puc evitar recordar quan vam fer aquestes propostes i altres moltes com la de la xarxa de vies verdes i la via verda a l’antic ferrocarril, que també sembla que va a ser adoptada pel govern municipal, o els bus llançadora que funcionara com un tramvia lleuger. Hem defensat aquestes i altres propostes durant aquest any, perquè creguem que són útils per a la nostra Xàtiva. De vegades fent front a incomprensions com la d’un regidor del govern municipal que ens va acusar de ser profetes de l’apocalipsi a un mitjà de comunicació, quan ara precisament està fent el que nosaltres demanàvem. Entenem que alguns creguen que això és política, però queden tres anys per a les properes eleccions i per a nosaltres no tenen sentit aquests enfrontaments. Per això demanem que ens posem tots a remar pensant en Xàtiva.

Ara que sembla que comença la carrera per veure qui la diu més grossa, des del col·lectiu de Compromís Xàtiva volem llançar un missatge de comunitat. Per a nosaltres l’acord entre diferents sempre ha tingut, té i tindrà sentit. Ho va tenir molt més el pacte de Sant Doménec que l’actual situació. És més, voldríem treballar conjuntament amb altres formacions polítiques a partir d’ara per tal de definir de forma més democràtica, participativa i plural la Xàtiva a la que volem viure. Creguem, que al contrari d’experiències passades, les accions que es proposen ara, davant el shock de la crisi que patim, han de ser sinceres i cooperatives per vocació. A Xàtiva no li calen més fotos i vídeos de polítics somrient ni campanyes d’autobombo als mitjans de comunicació venent fum. Mereixem alguna cosa més que una gestió comptable de balanç entre ingressos i despeses. Ara, més que l’autoria sobre els accions que vam proposar, és més important que es posen en marxa i amb el major consens possible. En aquest sentit i amb aquesta finalitat, oferim i posem a la disposició del nostre ajuntament tots els recursos materials i humans dels que disposem al col·lectiu local de Compromís.

 

 

Clinica Fertilidad Xàtiva