Solopizza Xàtiva

Comunicat de l’Ajuntament de Vallada sobre el covid-19

El passat divendres, 24 de juliol, aparegué a vallada el primer cas positiu de covid-19. De manera urgent es va fer el diumenge 26 les proves pcr a tots els contactes directes d’aquest primer contagiat.

El dimarts es confirmava l’existència de 6 positius en aquest grup i, ahir dimecres, es va realitzar proves pcr als contactes directes de tots els contagiats, del resultat de les quals informarem a la població.

Davant aquestaesta situació, l’ajuntament de vallada vol expressar:

1.- l’agraïment del poble de vallada al personal sanitari, així com a salut pública de la conselleria de sanitat, que estan treballant de forma ràpida i eficaç per donar resposta inmediata i poder controlar el brot de contagis que tenim al poble.

2.- tots els 6 afectats fins este moment pertanyen a un grup concret, amb contacte directe amb el primer cas aparegut. Estem, per tant, davant d’un brot i no d’una situació general.

3.- fetes les proves pcr als contactes directes dels afectats, estem a l’espera dels resultats. Mentrestant, totes les persones que s’han fet la prova han d’estar 14 dies confinades, tal i com marca el protocol establert per les autoritats sanitàries.

4.- tot este treball de rastreig i seguiment de casos suposa una dedicacio molt important dels sanitaris en aquest tema, per això, demanem que la gent siga pacient i prudent, que no colapsem el centre de salut i que seguim les indicacions que ens han donat:

  • cridar per telefon per sol·licitar cita prèvia
  • esperar la cridada del metge
  • seguir el tractament que ens donen per telèfon o acudir al centre presencialment si així ho considera el metge

5.- demanem privacitat per a les persones que hagen de fer-se la prova pcr siguen o no positius. Ells són víctimes d’una pandèmia que afecta a tot el planeta, en cap cas són culpables de patir-la. Respectem-los al màxim, donem-los el nostre suport i evitem qualsevol discriminació o estigmatització. Un gran poble respon de manera solidària sobretot en moments crítics. Vallada ho està fent.

6.- és responsabilitat de totes i de tots col·laborar amb les autoritats sanitàries i complir la normativa tantes vegades explicada i que ara és més necessària que mai.

7.- ens comuniquen les autoritats sanitàries que molts dels nous casos de contagi tenen el seu orige en reunions familiars, festes de joves, llocs d’oci nocturn i celebracions socials. Per tant, evitem al màxim en estos moments este tipus de reunions

8.- ara ja sabem i tenim ben comprovat que sí que afecta també als joves. Encara que per als joves pot ser asimptomàtic i lleu, per al seus iaios o pares pot ser un problema molt greu.

9.- recordar als propietaris de comerços, bars, cafeteries o pubs, que són els responsables de què en el seu establiment s’acomplisquen les normes.

10.- recordar a la ciutadania en general, que és absolutament obligatori:

  • usar mascaretes en espais públics i privats
  • mantenir la distància social de 1’5 metres
  • cridar al centre de salut (962249200) davant de qualsevol símptoma que puga estar relacionat amb el covid-19: febra, tos, mal de cap, diarrea, dificultat respiratòria.

11.- és molt recomanable informar-se de fonts oficials. Un dels problemes derivats d’esta pandèmia és la propagació de notícies falses o inexactes. L’ajuntament està a la disposició del poble de vallada també per canalitzar la informació fidedigna que més directament ens afecta.

Cadascú dels implicats: sanitaris, ajuntament, cossos de seguretat, veïns i veïnes, tenim un paper fonamental en la bona resolució d’aquest problema. Estem ben segurs que tots estarem a l’alçada del repte i que junts eixirem més forts i més conscients.

Protegint-nos cadascú ens protegim tots.

WhatsApp Portal de Xàtiva