Agents de la Policia Nacional han desarticulat un grup criminal, dedicats al robatori amb força en habitatges no habitats, per tot el territori nacional.

S’han detingut a set persones, dues dones i cinc homes d’entre 22 i 49 anys, com a presumptes autors dels delictes de pertinença a grup criminal i robatori amb força. Es van realitzar dos registres en els domicilis dels detinguts, en els quals es van intervindre cinc bosses de marca, una tauleta, dues consoles de joc, cinc bolígrafs d’alta gamma, dos instruments musicals, dos equips fotogràfics professionals, una pistola de “airsoft”, diversos telèfons mòbils, gran quantitat de joies i munició del calibre 12, a més de perdigons. En la detenció de l’últim sospitós, es van localitzar amagades a la terrassa comunitària dels seus domicilis, tres escopetes de caça i una carabina d’aire comprimit.

Les investigacions es van iniciar per part dels agents en tindre coneixement que un grup de persones s’estaria dedicant a la comissió de robatoris amb força en domicilis per tot el territori nacional els quals podrien estar vivint a Mislata-València, així com en el transcurs d’aquestes, es van cometre dos robatoris amb força, un d’ells en grau de temptativa, en la localitat valenciana de Xátiva, que va permetre tancar el cércol sobre set persones sospitoses.

Els agents van determinar que fins al moment s’havia aconseguit relacionar als sospitosos amb catorze robatoris amb força comesos en habitatges de Granada, Mèrida, Plasència, Ciudad Real, Almeria, Alzira, Xátiva, Puçol, Benifaió i Sant Antoni de Benageber.

Una vegada van esbrinar la identitat dels sospitosos i la quantitat de delictes recopilats, a més de tindre coneixement de la venda per part d’alguns d’ells, de diverses joies, els agents van localitzar i van detindre als set integrants de l’organització. Finalment els policies van realitzar dos registres en els domicilis dels detinguts en la localitat valenciana de Mislata.

L’última de les detencions es va produir ahir, i es van intervindre tres escopetes de caça i una carabina d’aire comprimit que es trobaven amagades en una terrassa comunitària.

Dels set detinguts, cinc d’ells amb antecedents policials, un ha sigut posat en llibertat no sense abans ser advertit de l’obligació de comparéixer davant l’autoritat judicial quan per a això fora requerit, altres cinc han passat a disposició judicial, que ha decretat presó per a quatre i l’últim detingut ahir, passarà a disposició judicial.

WhatsApp Portal de Xàtiva