Pacte Costera-Canal

Solopizza Xàtiva

L’Ajuntament de Xàtiva ha iniciat les obres de reposició del mur i l’adequació de l’entorn de la Casa de la Llum, emmarcades en el Pla d’Inversions de la Diputació de València 2020-2021. L’obra està duent-se a terme per l’empresa Obrasmed Infraestructuras SL i compta amb un pressupost de 68.000 euros i un període d’execució de 2 mesos.

Com a conseqüència del temporal de pluges «Gloria» del passat any 2020 es va produir un gran lliscament de vessant front a l’edifici municipal de la Casa de Llum, el qual va provocar que s’haguera d’acotar perimetralment per risc de nous despreniments. A més a més, degut al despreniment del talús, el canal que rodeja a les edificacions va quedar cobert per les terres del lliscament.

L’actuació suposa la construcció d’un mur i les obres accessòries per a garantir l’estabilitat del mateix en l’entorn. Aquest mur de contenció serà de formigó armat, amb 55 cm d’espessor, i s’unificarà amb el mur existent. La resta del farciment es realitzarà amb terres pròpies per tal de garantir l’estabilitat.

A més a més, està previst també complementàriament el desbrossament i la neteja de la zona de picnic i recreació, on es col·locaran cinc noves taules de huit places amb els seus corresponents bancs, en una zona d’uns 200 m2.

En breu finalitzarem aquestes obres a l’entorn de la Casa de la Llum, que són importants per a nosaltres degut a que es tracta d’un entorn privilegiat de Xàtiva, ja que el paratge de la Cova Negra és el gran pulmó per als xativins i xativines i per a tots els visitants que vénen a la nostra ciutat buscant espais a la natura», ha manifestat la regidora de Medi Ambient Reme Sinisterra, qui també ha afegit que «després de veure la gran afluència de gent que freqüenta aquesta zona, està previst ampliar la zona recreativa amb nous elements».

WhatsApp Portal de Xàtiva