Solopizza Xàtiva

Segons les xifres publicades pel SERVEF, l’atur registrat el mes de setembre 2021 en la Costera s’ha situat en 5910 persones, és a dir, 244 aturats registrats menys que en el mes anterior i 142 menys que en el 2020, la qual cosa suposa una disminució mensual del 3’96% i una disminució interanual del 2’35%.

Quant a la contractació, en la Costera s’han registrat 1730 contractes, la qual cosa ha suposat 23 contractes més que en el 2020 és a dir un 1’35% d’augment interanual. Per gèneres, 786 han sigut a dones i 985 a homes. La contractació indefinida mensual és de 307 contractes i la contractació temporal és de 1423 contractes el que significa un 82’25% i la indefinida en 17’75%. Respecte al 2020, la indefinida augmenta en 50 contractes i la temporal disminueix en 27 contractes. Els contractes han sigut de jornada completa, un 55’03% i un 44’97% a temps parcial.

Les últimes dades de l’atur reflecteixen la necessitat de consolidar la millora en l’activitat, fruit de l’augment de la població vacunada i l’atenuació del nombre de contagis per la COVID-19, i traslladar-la molt més eficaçment a l’ocupació, la recuperació en termes de la qual interanuals no aconsegueix la intensitat necessària per a esborrar l’impacte de la crisi.

Per a Raül Roselló, Secretari General Comarcal d’UGT-PV, “el comportament del mercat laboral comarcal tendeix als patrons d’estacionalitat lamentablement habituals, encara que amb unes xifres de desocupació encara inacceptables i una incertesa que no s’ha dissipat”.
Roselló insta que “el Govern ha d’actuar de manera urgent, pensant en les persones treballadores, reflectint que l’eixida de la crisi, efectivament, s’assentarà sobre bases més equilibrades i justes tan econòmica com socialment. Cal no oblidar que, si volem aconseguir un creixement econòmic inclusiu i sostenible, a llarg termini, aquest ha de basar-se ineludiblement en la generació d’ocupació de qualitat; i això exigeix la derogació d’una vegada per sempre de la reforma laboral de 2012”.

UGT considera necessari que els nous Pressupostos Generals de l’Estat, que es troben en plena negociació, incloguen una millora en la dotació de recursos del Servei Públic d’Ocupació, minvats després d’anys i anys de retallades, i comptar amb un impuls decidit a les Polítiques Actives d’Ocupació, necessàries per a acabar amb les altes xifres d’atur, especialment de llarga duració, i amb la precarietat que, de manera estructural, regnen en el nostre mercat laboral.

Igualment, Roselló assenyala que “s’ha d’impulsar projectes que beneficien al conjunt de la població, incentivant la necessària transformació del teixit productiu cap a un model que permeta generar ocupació de qualitat, amb salaris dignes i contractes estables, alhora que lluitar contra els reptes tecnològics i mediambientals als quals ens enfrontem com a societat”.

WhatsApp Portal de Xàtiva