Apertuta JYSK Xàtiva

Solopizza Xàtiva

  • Milers de persones ocupades en la manipulació i envasat de cítrics es pronuncien per la mobilització, per a obtindre un conveni just en el sector.

L’actitud de la patronal citrícola no modifica la seua posició en la comissió negociadora del conveni autonòmic de manipulat i envasat de cítrics, a pesar que milers de persones ocupades en els magatzems de taronges s’han pronunciat a través d’adhesions, en contra de tindre una jornada diària ordinària superior a les 8 hores.

Aqueix és el cavall de batalla de les persones ocupades en els magatzems de taronges, obtindre una jornada ordinària de treball de 8 hores/dia en contra de la novena hora que els obliga a fer “la mateixa naturalesa”, dels últims anys. CCOO i UGT així ho han manifestat en l’última reunió celebrada i és possible que aquest siga l’element de ruptura de negociacions si no es fa res per evitar-ho.

Treballadores i treballadors (especialment dones) cansades de no poder conciliar, aspiren a no estar pendents de “si demà treballen quatre, cinc, huit… o pitjor encara, nou, o cap hora ordinària“. Creuen que el fet d’haver sigut essencials els ha donat visibilitat i posa de manifest que són assalariades per compte d’altri. És el moment de dignificar la seua professió, la d’encaixadora.

Grennmed, Copal, AMC, Cítrics Valencians, Fruixeresa, Aranda, García Ballester, Sant Alfons, Albenfruit, Cohoca, Marco Pardo, Brunyisc, Agroal, Ciscar, Ferragut, Fruites Jorge i To, SATs de la Plana, de les Riberes, de l’Horta i també de comarques d’interior, es manifesten a través de milers de manifestos que s’estan repartits per totes les comarques citrícoles del país valencià i volen, després d’haver treballat amb normalitat, expressar que la normalitat és treballar 8 hores/dia i poder conciliar la seua vida laboral i familiar com totes les mortals.

El pròxim dia 4 de desembre se celebrara una nova reunió de la comissió negociadora del conveni de manipulació i envasat de cítrics. CCOO d’indústria espera i desitja que la voluntat que han manifestat milers de persones en primera persona, i desenes de milers a través dels seus representants siga considerada i obtinguen un conveni digne. “O acord o mobilització sectorial”, exclamen.

Font: Indústria CCOO

WhatsApp Portal de Xàtiva