Solopizza Xàtiva

Academia MARBE

PoolWork

L’Ajuntament de Xàtiva ha rebut un comunicat de l’oficina en Europa de SSMM els Reis Mags on s’avisa de la seua arribada a la ciutat. De resultes, els treballadors municipals ja es preparen per a rebre als Reis d’Orient. En el comunicat s’informa que els emissaris reials estaran a la porta de l’Ajuntament per atendre les peticions de les xiquetes i xiquets de la ciutat durant els dies 3 i 4 de gener, de 12 a 14h i de 17:30 a 19:30h. Els emissaris recolliran les cartes dels nens i els regalaran llepolies.

L’arribada de Melcior, Gaspar i Baltasar a Xàtiva està prevista per al 5 de gener. Durant el matí SSMM els Reis Mags visitaran la Residència Nova Edat i l’Hospital Lluís Alcanyís. Després de descansar una estona, baixaran des de Sant Josep fins a la Plaça de la Seu, on arribaran sobre les 17h. A la Plaça de la Seu, des de les 16h, hi haurà una festa de benvinguda amb l’actuació de l’Orquestra Salmagundi Clown. Quan arriben SSMM, els xiquets i xiquetes podran saludar-los i fer-se una foto amb ells que posteriorment podran recollir de forma gratuïta.

Aproximadament sobre les 18.30h es retiraran a per tal de preparar-se per al començament de la tradicional cavalcada. La cavalcada començarà a les 19.30h des de l’antic Cine Avenida i l’itinerari serà el mateix que els anys anteriors; recorreran l’Albereda fins a l’encreuament amb la Baixada de l’Estació, lloc on baixaran de les carrosses i tornaran al Betlem per ser rebuts per la Corporació Municipal i fer l’adoració. Per tal d’acomiadar a SSMM fins a l’any que ve, quan acabe l’acte es llançarà un castell de focs artificials des de la Glorieta José Espejo.

D’altra banda, l’Ajuntament informa que el Mercat Medieval s’inaugurarà el dia 2 de gener a les 13h i estarà obert fins al dia 6 a la tarda. Ocuparà, igual que l’any passat, Carrer Pi, Plaça del Mercat, C/ Noguera i C/ Caldereria.

El Betlem, principal atracció dels Nadals

Com ve sent tradició quasi obligada al calendari nadalenc, durant la primera setmana, el Betlem va rebre la visita de tots els centres escolars i instituts de Xàtiva. I aquest any també cal destacar la visita d’alumnes amb diversitat funcional de Cocentaina i l’Alcúdia de Crespins. Unes visites que han sigut més fàcils gràcies al canvi substancial que ha suposat el canvi de sol a les instal·lacions i que ha millorat la seua accessibilitat per a tots els públics.

El Betlem Monumental és el centre neuràlgic de Xàtiva durant aquestes dates, al voltant del qual giren un munt d’activitats i esdeveniments, com la batucada de la Bola, el concert de violí de mètode Suzuki que tindrà lloc demà dissabte 29 a les 12:30h, l’actuació del Cor Gospell, el Mercat de la Terra o el Xàtiva Christmas Brass de diumenge passat, que ha sigut la gran novetat musical d’enguany i que ha tingut un èxit de participació rotund.

També cal destacar el valor afegit que ha suposat l’arbre del COR en aquest escenari nadalenc, que ha contribuït a millorar, més si cal, l’estampa nadalenca situada a l’Albereda. Però encara queden molts dies de festa i una gran oferta d’activitats per a grans i menuts que brinden l’oportunitat de visitar el Betlem Monumental a tots aquells que encara no ho hagen fet o que vulguen tornar a repetir.

WhatsApp Portal de Xàtiva