Solopizza Xàtiva

  • Les exportacions de la Comunitat descendeixen dos punts per davall de la mitjana espanyola en el període gener – maig de 2020
  • Es registra un descens generalitzat en totes les comunitats autònomes

Les exportacions de la Comunitat Valenciana han aconseguit un valor de 11.529,9 milions d’euros en el període gener – maig de 2020, la qual cosa representa un descens del 14,8% respecte al mateix període de l’any anterior, segons dades fetes públiques per la Direcció Territorial de Comerç de la Comunitat Valenciana.

Aquest descens de les exportacions es produeix en un context generalitzat de descens en totes les comunitats autònomes. El descens de les exportacions de la Comunitat és dos punts menor que el descens de la mitjana espanyola, xifrat en un 17,2%.

La directora general d’Internacionalització, María Dolores Parra, ha assenyalat que “esperàvem xifres negatives en un context internacional marcat per la incidència de la COVID-19 a nivell global“.

Des de la Conselleria d’Economia Sostenible mantenim la nostra aposta per fer costat a les empreses exportadores en aquest moment complicat amb el desenvolupament de programes de suport i serveis que faciliten la seua eixida a l’exterior“, ha destacat.

Malgrat aquest alentiment de les exportacions, María Dolores Parra ha volgut destacar que la Comunitat Valenciana es manté com la tercera regió més exportadora, amb el 11’4% de les exportacions espanyoles i que ens trobem en valors per al període gener – maig una mica inferiors als registrats l’any 2015.

Respecte als sectors, Parra ha destacat el positiu comportament de les exportacions de productes alimentaris que concentren el 26% de les exportacions i ascendeixen un 10%. En aquest capítol, destaca l’ascens de les exportacions de cítrics, amb un increment del 21,8% respecte al mateix període de l’any anterior.

La resta d’agrupacions sectorials registra descensos en aquest període. El sector d’automoció, amb un 17% de les exportacions registra un descens del 36,7%, els productes químics descendeixen un 11,2%, les semimanufactures no químiques descendeixen un 11,9%.

Els béns d’equip i les manufactures de consum registren descensos del 14,4% i 23% respectivament.

En analitzar les dades d’exportació per províncies, València exporta producte per valor de 6490 milions d’euros, amb un descens del 16,8%, Castelló exporta per valor de 2947,6 milions d’euros, amb un descens del 13,6% i Alacant registra exportacions valorades en 2102 milions d’euros, amb un descens del 9,8%.

Per destins, les exportacions de la Comunitat Valenciana dirigides a la UE al gener-maig de 2020 han concentrat el 57,7% del total i han registrat un descens del 10% respecte al mateix període de l’any anterior. En el cas de les vendes a la zona euro (49,7% del total), van decréixer un 11%, mentre que les destinades a la resta de la Unió Europea (7,9% del total), van disminuir un 6,7%.

Les exportacions de la Comunitat Valenciana a Amèrica han descendit un 16,9%, -un 10,5% a Amèrica del Nord i un 27,6% a Amèrica Llatina-. Amb destinació a Àsia, les exportacions valencianes han experimentat un descens del 22,6%, mentre el descens de les exportacions a Àfrica es xifra en un 19,4%.

WhatsApp Portal de Xàtiva