Solopizza Xàtiva

L’Arxiu municipal de Xàtiva continua ampliant la seua col·lecció de documentació amb una nova donació dels germans Sisternes Marbau, que suposa la continuació d’una tasca que es va emprendre el passat any 2017 després de diverses reunions, en les que es va acordar el trasllat d’una primera selecció documental a les dependències de l’Arxiu Municipal.

La col·lecció documental d’Antonio i José Sisternes Marbau respon a una vida dedicada a la impressió i a l’edició de publicacions i de material gràfic. Es tracta d’una interessant col·lecció de material imprès de molt diversa índole, ja que els materials comprenen un marc temporal molt ampli a conseqüència d’una tradició familiar que s’ha anat heretant per diverses generacions.

El fons que rebrà l’Arxiu Municipal consta de diferents materials com correspondència familiar, cartells d’espectacles i activitats locals molt difícils de trobar en l’actualitat, publicacions periòdiques, revistes, premsa i fotografies. Es tracta d’una col·lecció que dóna una visió del panorama sociocultural de la Xàtiva de la segona meitat del segle XX, ja que no tracta iniciatives dutes a terme per l’Administració local, sinó que també conté altres encàrrecs realitzats per entitats privades.

Aquest projecte, que es va iniciar amb els Sisternes Marbau en 2017, aporta un nou punt de vista a la conservació de la memòria històrica de Xàtiva, sent un dels fons documentals de caràcter privat més importants de la localitat, i que podrà ampliar-se en els propers anys.

«Hem d’agrair als germans Sisternes Marbau aquest gest altruista que suposa un clar exemple d’estima per la seua ciutat i per la preservació de la memòria local durant diverses generacions», ha explicat la regidora de Documentació Mariola Sanchis, qui ha afegit que «es tracta de fonts documentals recollides al llarg de tota la vida, que passen ara a ser donades a la ciutat de Xàtiva per al seu estudi i conservació».

WhatsApp Portal de Xàtiva