Els ERTES estan demostrant la seua eficàcia enfront la destrucció d’ocupació

La UGT alerta que la recuperació no pot estar basada en la precarietat sinó en la qualitat de l'ocupació

99

Nova English School, Xativa y Canals

Solopizza Xàtiva

Segons les xifres publicades pel SERVEF, l’atur registrat el mes de setembre 2020 en la Costera, s’ha situat en 6052 persones, és a dir, 290 aturats registrats menys que en el mes anterior i 490 més que en el 2019, la qual cosa suposa un descens mensual del 4,57% i un increment interanual del 8,81%.

Pel que fa a la contractació, s’han registrat 1707 contractes aquest setembre de 2020, la qual cosa ha suposat 501 contractes menys que en el 2019, és a dir, un 22,69% de descens interanual. Per gèneres, 722 han sigut a dones i 985 a homes.

La contractació indefinida mensual és de 257 contractes i la contractació temporal és de 1450 contractes el que significa un 84,94% i la indefinida en 15,06%. Respecte al 2019, la indefinida disminueix en 42 contractes i la temporal disminueix en 459 contractes. Els contractes de setembre 2020 han sigut de jornada completa, un 60,11% i un 39,89% a temps parcial.

Per a Raül Roselló, Secretari Intercomarcal d’UGT-PV, les dades de l’atur suposen una lleugera reactivació del mercat laboral. Si bé la situació global és encara molt complicada, amb xifres totals de desocupació molt elevades i temporalitat descontrolada, cal valorar positivament que l’evolució haja sigut millor que en el mateix mes de l’any passat, tenint en compte que el mes de setembre en general sol ser de descens de l’atur que en aquesta ocasió ha sigut més accentuat.

L’ocupació que s’està creant en la recuperació de l’activitat econòmica és precari: el 39% dels contractes registrats són a temps parcial i un 90% són temporals. I menys de 15 de cada 100, són indefinits. Unes dades que, per al sindicat, mostren la fragilitat del nostre mercat laboral, i alerta sobre una recuperació basada en la precarietat i no en ocupacions de qualitat.

Per a Roselló, aquestes dades no recullen l’efecte de sosteniment de l’ocupació que està duent a terme els ERTE negociats pels sindicats, les empreses i el Govern i estan demostrant la seua eficàcia com a instruments de protecció enfront de la destrucció d’ocupació i empreses.

UGT dona suport al manteniment d’aquest mecanisme i valora l’acord que finalment s’ha aconseguit en el marc del Diàleg Social (publicat en el BOE del dia 30) per a la seua extensió fins al 31 de gener de 2021.

Per a una recuperació econòmica, Roselló insisteix en la urgència de reforçar les polítiques actives d’ocupació i els serveis públics d’ocupació, així com enfortir el sistema de protecció per desocupació.

WhatsApp Portal de Xàtiva