Solopizza Xàtiva

Centelys

PoolWork Xàtiva

El col·legi Taquígraf Martí va albergar aquest dimarts 28 de gener una xarrada de la campanya «Fisioteràpia a l’escola», impulsada per Col·legi Oficial de Fisioterapeutes de la Comunitat Valenciana, destinada a l’educació postural per tal de previndre les lesions d’esquena.

El taller, amb una durada d’uns 45 minuts, està destinat a alumnes de tercer i quart de Primària de qualsevol col·legi de la Comunitat Valenciana, i en ell es donen pautes que serveixen per evitar mals posturals mitjançant materials divulgatius que ajuden a aprendre a asseure’s correctament, a organitzar el pes o fins i tot a dormir bé. «Aquestes edats són les millors per a realitzar aquests tallers perquè les xiquetes i xiquets ja comencen a adquirir eixos mals posturals, i alhora són conscients de tot el que se’ls explica per a poder corregir-ho. A més a més, l’escola és el lloc idoni ja que és on passen la major part del dia i on s’adquireixen eixos mals hàbits», explica la fisioterapeuta encarregada de les xarrades, Roser Bel-lal Roldán.

Per la seua part, el regidor de Sanitat de Xàtiva, José Vicente Benavent, ha donat suport i ha agraït a l’Il·lustre Col·legi Oficial de Fisioterapeutes de la Comunitat Valenciana «per ajudar-nos a constatar una realitat cada vegada més estesa, i és que en massa freqüència els xiquets van a les consultes sanitàries amb dolor d’esquena, en una època de la seua vida en la que eixa dolència hauria de ser molt insignificant estadísticament». De fet, s’ha constatat que les causes més importants per les quals es produeixen aquests mals són l’excessiu pes de les motxilles i les males postures preses a l’hora d’estudiar, així com l’excessiva freqüència d’ús de dispositius mòbils com ara mòbils, tabletes o videoconsoles. «La prevenció és la millor manera d’evitar aquests símptomes i aquests tallers són una bona eina per evitar-los», ha afegit el regidor de Sanitat de Xàtiva, José Vicente Benavent.

La propera xarrada d’aquesta campanya tindrà lloc el proper 10 de febrer al col·legi Attilio Bruschetti, mentre que per a principis del mes de març està prevista una nova cita al col·legi Jacinto Castañeda.

Segons ha explicat la coordinadora del projecte i una de les seues impulsores, Vera Moltó, aquest projecte va nàixer l’any 2017 a Madrid i es va traslladar al Col·legi de Fisioterapeutes de València, estenent-se a les tres províncies valencianes. El passat any es van impartir aquests tallers en quasi dos-cents col·legis valencians. Per a demanar una d’aquestes xarrades, que són totalment gratuïtes, cal posar-se en contacte amb la seu del Col·legi de Fisioterapeutes a la província de València, per tal de concertar una data i aportar el nombre d’alumnes per a preparar el material.

WhatsApp Portal de Xàtiva