Diseño, programación y mantenimiento web en Xàtiva

El primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Xàtiva, Miquel Lorente, ha fet públiques les dades d’ocupació dels aparcaments públics durant la setmana de Fira. Lorente, responsable de l’àrea de Mobilitat, ha informat que la utilització dels aparcaments soterranis de la ciutat ha estat pràcticament plena, com ho fa palés la xifra de 1.992 vehicles que han utilitzat la primera hora gratuïta del pàrquing de la Glorieta, que ha registrat unes puntes d’ocupació màxima entre les 10 i les 11 del matí i les 19 i 20 hores. Per la seua banda, el aparcament de la plaça de l’Estació ha estat ocupat per 1.310 vehicles, en règim de rotació, del 15 al 20 d’agost. Pel que fa al pàrquing de la plaça la Bassa, sense comptar amb la primera hora gratis, ha estat utilitzat per 352 cotxes.

Lorente també ha recordat que el servei de zona blava ha estat inactiu durant la setmana firera, produïnt-se una ocupació pròxima al 100%, tant en el nou aparcament del carrer Reina com a la resta de la zona d’aparcament regulat.

El regidor ha fet especial menció sobre el dispositiu d’aparcaments habilitats amb motiu de la Fira d’Agost. El aparcament més utilitzat ha sigut el del polígon de La Mola, amb un règim d’ocupació total de 538 places durant els cinc dies de festa major. Els altres dos pàrquings dissuassoris, el situat junt a les instal·lacions de Comercial Setabense i el del camp municipal de futbol Paquito Coloma, han estat a un nivell d’ocupació del 35%.

Però una de les dades més cridaneres ha estat la utilització del servei de Rodalies Renfe, fet servir per 6.894 persones per a traslladar-se a Xàtiva durant la Fira d’Agost, el que suposa un increment d’unes 1.000 persones de mitjana més que qualsevol altre dia del mes d’agost.

Finalment, Lorente s’ha referit a l’aplicació de sancions per infraccions de trànsit durant la Fira, El regidor ha desvetllat que s’han produït 37 enganxes de la grua municipal, dada que el responsable de Mobilitat ha comparat amb els 82 enganxes de l’any 2014, darrer de l’anterior legislatura, el que suposa una reducció del 54%. De manera similar, durant la Fira de 2017, la Policia Local ha aplicat 118 sancions, que respecte a les 144 de 2014, suposa una reducció del 18%. La meitat d’aquestes sancions es produiren el dia 15 d’agost per estacionament indegut a la rodona de la plaça del País Valencià, incidència que es va corregir els dies següents amb la col·locació de barreres. Com a resultat, hi va haver dies de Fira que hi hagueren menys de 10 denuncies per mal aparcament.

WhatsApp Portal de Xàtiva