Nova English School, Xativa y Canals

Solopizza Xàtiva

Volen garanties no només pel correcte manteniment de la línia sinó per la realització de les inversions necessàries

Ahir de vesprada, els tres alcaldes (Jorge Rodríguez, Toni Francés i Roger Cerdà) es van desplaçar fins a Madrid per reunir-se amb el Secretari General d’Infraestructures del Ministeri de Foment, Manuel Niño. Els alcaldes li van traslladar al responsable del Ministeri la seua preocupació per la manca d’inversions a la Línia Alcoi-Ontinyent-Xàtiva de la que es titular el Ministeri, que provoca que la línia no presente un servei mínimament satisfactori per als usuaris de les nostres comarques, a més es troba en una situació d’extrema fragilitat que fa que qualsevol incidència obligue a suspendre el servei com ha passat en diverses ocasions als últims mesos. I també van exigir garanties per part del Ministeri no només per al correcte manteniment de d’infraestructura sinó també per fer les inversions necessàries per a millorar-la.

El Secretari General d’Infraestructures va reconèixer l’existència al trajecte de la línia de diferents punts de risc alt, com la consolidació de talussos, canvi de travesses, reforç de carrils, que podrien provocar incidències en el servei si no es resolen de forma ràpida.

La valoració econòmica de la que disposa el Ministeri situa la inversió necessària per eliminar aquests punts d’alt risc en 2.800.000€ en consolidació de talussos i en 400.000 € el canvi de travesses i reforç de carrils, a més de 250.000 € en millora de la senyalítica. Aquestes obres permetrien millorar la duració de 1 h 22 min del trajecte actual reduint-la entre 7-8 minuts.

Respecte a les inversions de 40 milions d’euros per a la modernització de la línia el Secretari General va descarta que es pogueren executar en el curt i mig termini. Els Alcaldes davant aquesta situació van exigir l’execució immediata d’aquestes inversions per import de 3,5 milions d’euros per garantir el funcionament del tren. Des del Ministeri es va anunciar que anaven a treballar per a que aquestes inversions es pogueren executar entre 2017 i 2018.

Els ciutadans de les nostres comarques no es mereixen l’abandonament al que hem sigut sotmesos per part del Ministeri i que han provocat una situació de molta fragilitat al funcionament de la línia Alcoi-Ontinyent-Xàtiva, per tant, els tres alcaldes faran un seguiment exhaustiu del compliment de les inversions anunciades. Els alcaldes han afirmat que, a més de fer les inversions necessaris per millorar la línia i reduir el temps del trajecte, caldria millorar les freqüències si volem incrementar el nombre de viatgers.

WhatsApp Portal de Xàtiva