Els alcaldes de Canals també formen part del Llibre de Firmes Honorífiques

Solopizza Xàtiva

Des del departament d’Alcaldia s’ha presentat una proposta protocolària per regular el bon ús del Llibre de Firmes Honorífiques que existeix quasi 30 anys a l’Ajuntament de Canals. En aquest exemplar manuscrit, solen signar persones de renom polític i social, reconegudes arreu, representants d’administracions supramunicipals, etc.). Aquesta mena de proposta/reglament és com una guia que ajudarà els futurs alcaldes a l’hora de gestionar aquest Llibre, dotant d’una continuitat a tots ells i evitant que els criteris varien en excés i, per tant, es perda la singularitat del volum canalí, ja que fins el moment no existia cap normativa o directriu.

Una de les propostes ha sigut que els alcaldes signen en el Llibre deixant la seua rúbrica per al futur. És per això que, durant la setmana, els alcaldes que han ostentat el càrrec a Canals han visitat l’Ajuntament per a, en un acte senzill però molt simbòlic, signar. Una altra de les novetats és la de temporalitzar cada signatura amb un mateix segell únic per al Llibre, que el dota de major oficialitat.

A l’Arxiu Municipal, des d’on s’ha realitzat tota aquesta feina, és té un registre de les firmes que existeixen a l’exemplar honorífic; de qui són, quan van signar, càrrec en funció, fotografies, etc. La idea final és que des de la web de l’Ajuntament es puga consultar lliurement tot el recull de signatures des del 06/02/1992 fins l’actualitat i, a més, puga saber-se un poc la biografia o identificar qui és el signatari.

Per a Ricardo Requena, alcalde de Canals, “es tracta d’un gest de reconeixement cap a tots els alcaldes de la Vila que han treballat pel nostre poble. A més de reglar i catalogar totes les signatures que hi apareixen, consideràvem injust que sols hi aparegueren autoritats forasteres i no qui va dedicar, amb tanta responsabilitat, el seu temps per al poble de Canals”.

WhatsApp Portal de Xàtiva

Diseño, programación y mantenimiento web en Xàtiva