El xef xativí Aitor López Martínez, del restaurant Citrus del Tancat de l’hotel Tancat de Cordoniu radicat a la platja de Cases d’Alcanar, Tarragona, ha sigut triat entre desenes d’inscrits per a la final del concurs internacional de gastronomia professional XEF BALFEGÓ que premia i reconeix als cuiners que millor preparen la tonyina roja. Cinc finalistes de restaurants espanyols participaran en la VI edició d’aquest prestigiós concurs gastronòmic, entre ells de restaurants amb estreles Michelin com a Atrio de Càceres, al costat d’ells competiran tres Xefs procedents d’Alemanya, Itàlia i Portugal. La prova final es realitzarà en el restaurant de Le Cordon Bleu de Madrid en la tardor d’aquest 2023 i el vencedor rebrà un premi de 6.000 euros i un viatge i estada professional al Japó per a conéixer més directament la gastronomia d’aquest país. A més, aquest premi difon la vida i obra dels seus premiats a través dels mitjans de comunicació professionals.
Aitor López es va formar a l’escola d’Hosteleria de Castelló, treballant posteriorment en el restaurant Mulan de Morella, Tancat i Codorniu de Cases d’Alcanar, Habitual de València i en sent cap de partida en el restaurant Ricard Camarena de València amb dues estreles Michelin, va ser convidat a dirigir el nou projecte del nou restaurant de l’hotel Tancat de Cocorniu, Citrus del Tancat, on desenvolupa un projecte gastronòmic molt centrat en els productes de la terra del delta de l’Ebre. Des del seu inici ha rebut diversos premis i el seu desenvolupament professional no para de créixer.