Solopizza Xàtiva

Les obres de construcció dels passos de zebra al cementeri començaran dilluns 17 de desembre

L’alcalde Roger Cerdà ha anunciat que el vial del cementeri municipal tornarà a obrir-se a la circulació del trànsit. Així es va acordar en la reunió que es va celebrar el passat divendres 30 de desembre en la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, amb Carlos Domingo, director general d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat.

Tal com relata Cerdà, “finalment, la setmana passada, en la reunió a la Conselleria d’Obres Públiques, vam aconseguir desbloquejar un dels assumptes que més estava preocupant als veïns i veïnes de Xàtiva, com era l’apertura del vial que passa per davant del cementeri”. L’alcalde concreta que “hem aconseguit que se’ns autoritze la seua apertura i, a canvi, l’Ajuntament de Xàtiva ha de construir els passos de vianants segurs a l’entrada del cementeri”.

Cerdà ha explicat que “la preocupació per part de la conselleria era, bàsicament, evitar que els cotxes pogueren entrar a alta velocitat per eixe vial i que això poguera suposar un perill per als vianants”.Segons el primer edil, “finalment hem aconseguit l’autorització per a obrir el vial i així descongestionar d’una manera important l’accés a Xàtiva de cara a unes dates com els Nadals, quan s’espera una gran afluència de públic a la ciutat”.

Com a conseqüència de l’acord a què s’ha arribat amb conselleria, l’Ajuntament construirà 4 passos de zebra bumper o sobreelevats en l’entorn del vial, en els quatre punts d’accés al cementeri des del vial i la ronda, de manera que es millora les condicions de seguretat per als vianants que hi puguen transitar, al mateix temps que s’aplica una restricció de velocitat per als vehicles al seu pas per aquest indret.

La previsió és obrir de nou el vial una vegada estiguen finalitzats els passos de zebra. Les obres han estat adjudicades a la mercantil Grupo Bertolín, amb un pressupost de 15.000 euros. S’espera que la seua execució comence a partir de la pròxima setmana.

WhatsApp Portal de Xàtiva