Solopizza Xàtiva

Academia MARBE

PoolWork

El veïnat del Nucli antic de Xàtiva té convocada una concentració en les portes de l’Ajuntament el dissabte 27 de novembre, des de les 10:30 fins les 11:30, per a exigir solucions davant “la deficient gestió del Servei Públic de distribució d’aigües potables en la ciutat, situació que provoca gravíssims problemes en els ciutadans d’aquestes zona“.

La Plataforma convovant denuncia que “centenars de veïns del nucli antic sofreixen des de fa anys contínues fugides del Dipòsit de Sant Josep que provoquen insuportables humitats a les seves cases.

Puntualment, es produeixen inundacions en els seus habitatges que, al temps, provoquen situacions greus d’insalubritat, afecta als seus patrimonis i també suposa un imprevisible problema ecològic i de seguretat. “L’actual Govern municipal ni tan sols atén la Sentència judicial ferma de juliol del 2020 que exigeix la reparació del Depòsit de Sant Josep” han lamentat.

El veïnat exigeix una reposició de l’obsoleta xarxa de canalitzacions de l’aigua, majoritàriament de fibrociment i plom, molt greus per a la salut de la ciutadania. El trencament del fibrociment en les canalitzacions produeix contínues fugides i rebentades en la ciutat, algunes de les quals afecten fins i tot l’estabilitat d’alguns carrers.

És un greu problema heretat, anys sense invertir en el manteniment ni en la renovació de la xarxa, que l’actual Govern municipal deu urgentment afrontar” finalitzen.

WhatsApp Portal de Xàtiva