El veïnat del Carraixet i del nucli antic convoquen una concentració de protesta

530

Solopizza Xàtiva

El veïnat del Carraixet i del nucli antic de Xàtiva ha convocat una concentració de protesta a les portes del seu Ajuntament el pròxim dissabte dia 27 de març, des de les 10.30 fins a les 12.30 del matí, per a exigir solucions davant la deficient gestió del Servei Públic de distribució d’aigües potables de la ciutat de Xàtiva, situació que provoca gravíssims problemes en els ciutadans d’aquestes zones.

La problemàtica més greu se centra en dos aspectes:

  • L’Associació de veïns i veïnes del Carraixet de Xàtiva denuncia la inexistència d’aigua potable al disseminat del Carraixet de Xàtiva.

Cal dir que el Carraixet fou declarat zona urbana fa uns 20 anys amb la total mancança dels serveis mínims que exigeix la Llei. El dia 17 de febrer de 2020 la Direcció General de Salut Pública de la Generalitat va qualificar de NO APTA per al consum humà l’aigua subministrada per un pou privat a l’esmentada zona, i va decretar unes dures restriccions a conseqüència de l’alta concentració de nitrats, ecolis, bacteris i altres substàncies danyoses per a la salut.

  • D’altra banda, centenars de veïns del barri antic pateixen des de fa anys contínues fuites del Dipòsit de Sant Josep que provoca insuportables humitats a les seues cases i, puntualment, inundacions que provoquen un gravíssim problema d’insalubritat, afecta els seus patrimonis i suposen un imprevisible problema ecològic i de seguretat.

Segons les declaracions dels seus representants “l’actual Govern municipal ni tan sols atén una Sentència judicial guanyada i ferma que exigeix la reparació“.

WhatsApp Portal de Xàtiva