Pacte Costera-Canal

Solopizza Xàtiva

Per fi el torneig femení del Genovés s’ha pogut disputar. Un torneig amb molts entrebancs que van començar amb la suspensió del 2020, després en aquest 2022 es va de buscar un pavelló alternatiu per les condicions climatològiques i per acabar s’ha disputat en un cap de setmana on la pluja ha tingut molt de protagonisme. Malgrat tot el club s’ha mantes ferm i ha pogut fer jugar als equips del C.B. Genovés, Joventut, Saragossa i València BC, no al Genovés, però si a la Llosa de Ranes.

Com es sabut, el torneig es va haver de traslladar al Pavelló de la Llosa de Ranes com a conseqüència de les condicions climatològiques tan adverses i que havien deixat la canxa del Genovés no en les millors condicions per a la disputa del torneig. En aquest sentit el propi club va manifestar “l’agraïment a l’Ajuntament de la Llosa per les facilitats que han posat per a que el nostre torneig es dispute en aquesta localitat. A l’alcalde Evarist Aznar i la regidora d’Esports Mavi Pardo, així com al personal de l’empresa que gestiona la instal·lació. Totes elles, han format part de manera molt activa en el nostre torneig i tenen una part de responsabilitat de l’èxit del mateix. A més, junt al recolzament i l’ajuda que l’Ajuntament del Genovés es va crear una sinèrgia que va provocar que el I Torneig Femení del Genovés haja estat un èxit”.

Un torneig en el que el València BC passarà a la història com el primer equip en guanyar- lo i tot després d’una final molt disputada que no s’ha decidit fins el darrer quart. Una final en la que les valencianes s’han emportat el partit per un tanteig de 57-43 i en la que la jugadora Aina Ferri s’ha emportat el trofeu a la millor jugadora del campionat.

Dóna la casualitat de que el València guanya el primer torneig femení, igual que va succeir en el 2004 en el primer torneig masculí. A més, i per primera vegada una mateixa persona repeteix el trofeu de MVP, ja que Aina Ferri, en categoria aleví també es va emportar aquest trofeu.

Cal destacar el bon paper realitzat pel C.B. Genovés que ha estat un molt digne competidor, malgrat les diferències existents. “Gràcies jugadores per l’esforç i la dedicació i sobretot per ser un grup de gent en el que reialment val la pena estar. Gràcies per compartir aquest cap de setmana i fer emergir emocions que ens ha fet créixer a totes”, foren les paraules del seu entrenador Miquel Camarassa en finalitzar el Torneig.

La classificació final fou la següent:

  1. València BC
  2. Bàsquet Saragossa
  3. Joventut Badalona
  4. C.B.Genovés

La direcció del Club, en acabar el torneig, ha manifestat que “aquestos tres dies han de suposar un impuls extra per continuar en la tasca que portem des de fa molts anys, hem de ser un club que lluite per la igualtat i que també vol parlar en femení.

Som conscients de la poderosa ferramenta de transformació de la societat que tinguem en pro de la igualtat, hem de defensar les diferències sense que aquestes es convertisquen en desigualtats. El bàsquet ha de ser el motor i en aquest torneig ho hem volgut transmetre”.

WhatsApp Portal de Xàtiva