Solopizza Xàtiva

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana ha donat la raó a l’Ajuntament de Xàtiva en relació a la plusvàlua que aquest ajuntament va cobrar el passat any 2014 per la transmissió del centre comercial Plaza Mayor. En aquell moment es va generar una plusvàlua de 635.127 euros que l’empresa transmissora va portar més tard a la via judicial. Finalment, tres anys després, el recurs que van presentar ha estat desestimat.

L’empresa reclamava les liquidacions de l’Impost sobre l’Increment de Valor dels Terrenys de Naturalesa Urbana (IIVTNU) per import de 635.127 euros que es correspondrien a la transmissió de quatre finques en les que es va construir el centre comercial de Xàtiva, demanda que el Tribunal Superior considera no acreditada.

«Es tracta d’una bona notícia per a la ciutat perquè en cas de prosperar el recurs d’apelació de l’empresa havera suposat retornar els diners ingressats en 2014, generant així un nou forat en les arques públiques. Per una vegada, hem tingut sort», ha manifestat el regidor d’Economia i Hisenda de Xàtiva, Ignacio Reig.

Precisament en el plenari del passat dissabte, la corporació municipal va aprofitar a petició del regidor per a felicitar als treballadors d’IBI i plusvàlua de l’Ajuntament de Xàtiva per la seua diligència en defensa de l’interès públic i l’adequada meritació d’aquesta plusvàlua, que finalment ha esdevingut en una sentència favorable per a l’Ajuntament. «Era un tema jurídic d’especial importància en el que finalment se’ns ha donat la raó, i per això crec que era just felicitar-los per la seua tasca», ha explicat Reig.

WhatsApp Portal de Xàtiva