Solopizza Xàtiva

Èxit en una iniciativa de promoció de la pilota valenciana. El passat divendres el Trinquet de Pelai va albergar per primera vegada unes jornades de pilota valenciana amb un caràcter eminentment inclusiu.

En aquesta matinal de pilota es juntaren diferents col·lectius que amb la pilota valenciana com a nexe d‟unió realitzaren una jornada esportiva que tenia com a finalitat fer veure que, l‟esport en general i l„esport nacional dels valencians en particular, la inclusió de diferents col·lectius amb un esport comú es possible.

Usuaris i usuàries de centres ocupacionals, diferents CRIS de la ciutat de València, alumnes de l‟IES Sanchis Guarner de Silla, pilotaris en cadira de rodes, professionals de la pilota en la modalitat d‟escala i corda, monitors dels diferents centres participants i públic en general, tots junts i al voltant de la pilota, practicaren aquest esport de manera ininterrompuda al llarg del matí en un dels recintes més emblemàtics de la geografia valenciana com és el trinquet de Pelai. Com deia un dels responsables d‟aquesta iniciativa, “l‟esport inclusiu és una nova forma d’entendre l’esport més justa i on tots i totes, independentment de les habilitats i de les capacitats tenen igual oportunitats de practicar esport.

Tots i totes comparteixen el mateix espai, material i activitats. La pilota és un esport que amb les noves modalitats de pilotes que han aparegut i el seu gran caràcter inclusiu fan que siga un esport apropiat per practicar-la. A més, ens sentim en l‟obligació de cuidar el nostre esport autòcton, de tanta història i que el nostre sector no l‟ha de deixar de costat” A la jornada també van estar presents Sebastià Giner, Coordinador de Pilota de la Generalitat Valenciana, Fredi, com a representant del Trinquet i de la Fundació Pilota Valenciana, professorat de la Universitat de València, membres de la Fundació José Luis López i Eva Ortells, responsable de programes de Copava.

Un dia que pot suposar un punt de partida per promoure iniciatives al voltant de la pilota i que tinguen com a objectiu demostrar a la societat que la inclusió és possible.

WhatsApp Portal de Xàtiva