El silenci còmplice en la Font de la Figuera

1007

Solopizza Xàtiva

Academia MARBE

PoolWork

Article d’opinió | Josep Maria Sebastià i Doménech, portaveu comarcal de Compromís

Fa uns dies vaig gaudir d’una bona notícia. El meu company Vicent Muñoz, alcalde de la Font de la Figuera, obtenia una nova victòria front a l’intent de colp d’estat judicial que està intentant portar a terme el PP en el seu poble. Maria José Penadés i els seus companys han presentat desenes de denúncies sense fonament contra Vicent en un intent de guanyar als jutjats el que no li van donar les urnes. Unes denúncies que els jutges han anat tombant l’una darrere de l’altra. Penadés i el seu equip intenten una estratègia i lamentable que a banda de sotmetre a Vicent, l’equip de govern i les seues famílies a una pressió injusta i insuportable; perjudica notablement el sistema judicial i democràtic i desprestigia les pròpies institucions.

Vam començar l’any amb les imatges de salvatges que negaven el resultat de les eleccions assaltant el senat dels EEUU, en la Font de la Figuera aquest atac va començar fa temps per via judicial. Penadés sap perfectament que totes les decisions que es prenen a l’ajuntament de la Font es fan amb els corresponents informes tècnics que les avalen i sap que les seues denúncies tenen poc de recorregut, però li té igual. El seu objectiu és destruir l’equip de govern que va ser triat democràticament pel poble de la Font de la Figuera. I en el seu Trumpisme li val tot. També em pregunte com es financien aquestes denúncies. Cal explicar com i qui està pagant aquests processos tan cars. Si es fan amb diners del partit trobe que la destrucció de la democràcia en el poble de la Font de la Figuera no és una finalitat legítima per eixos diners públics. Si es fan amb donatius de particulars, caldria explicar al poble qui són eixos particulars i si tenen alguna motivació. Sense aquest exercici de transparència Penades i el PP estan molt en entredit.

Però, el que més em dol com a persona d’esquerres són els silencis còmplices en el plenari de la Font de la Figuera. A les persones d’esquerres ens uneix la rebel·lió front a les injustícies, volem canviar el món a millor. I en aquest canvi va incorporat respectar el dret de les persones a governar sense aquests atacs personals que van més enllà de qualsevol control legítim i, sobre tot, el respecte a la democràcia i el resultat de les eleccions. Trobe que el PSOE de la Font de la Figuera erra amb el seu silenci còmplice davant l’atac Trumpista de Penadés. Es pot ser oposició i denunciar l’intent de colp d’estat institucional del PP al poble. Més quan durant quatre anys s’ha sigut part del govern i de les decisions per les que Vicent Muñoz està passant un calvari judicial. Potser per covardia o per un càlcul electoral, però els regidors del PSOE a la Font de la Figuera estan fent un mal paper permetent que aquest barroer atac a les institucions. Desdibuixen el seu partit mostrant-se davant el poble com uns còmplices silenciosos que van a remolc de la dreta. Torne a dir, es pot ser oposició i molt dura sense fer seguidisme a la (ultra)dreta i sense col·laborar amb els seus intents de desestabilització institucional amb un silenci còmplice i colpidor. Amb aquest paperot estan embrutant unes sigles amb molta tradició al seu poble i generant descontent entre un electorat que veu més clarament que ells que no s’hi val tot en política. El PSOE es defineix com un partit de govern, però en la Font de la Figuera no ho està demostrant.

WhatsApp Portal de Xàtiva