PoolWork Xàtiva

17.03.2022 | Elena Luna

Dissabte passat, l’equip Sènior A femení del Ciutat de Xàtiva CFB va disputar una altra jornada de lliga, aquesta vegada, contra el SPA Alicante C en el camp municipal «Paquito Coloma» de Xàtiva. L’encontre s’esperava molt igualat, ja que van empatar en la primera volta de la lliga. El partit, lluny de l’esperat, va ser dominat de principi a fi per les locals, que es van posar 3-0 (Mencía, María Miralles i María Sanchis) abans del descans. Ja en la segona part, les xativines van ampliar encara més el resultat amb gols de Daniela Ma-dueño i Mencía, i les visitants van intentar retallar distàncies en el marcador. Finalment, els tres punts van ser per a les del Ciutat, que faltant 7 jornades per al final de lliga, estan matemàticament salvades i a tan sols 3 punts de la 5a posició.

Per part seua, el Sènior B femení va jugar diumenge passat contra la UE Benifairó. Les xativines van començar el partit amb un gol de Daniela Madueño, van intentar ampliar el seu avantatge, però les locals van posar les taules en el marcador. Ja en la segona part, el partit es va igualar encara més, les locals van anotar i les del Ciutat van respondre amb un gol d’Ernestina Mejía. Les xativines es van emportar un punt en un partit en el qual no van demostrar el seu nivell de joc habitual.

Cal destacar que els dos sèniors femenins del CDX van portar braçalets amb els colors de la bandera d’Ucraïna en solidaritat a eixa nació.

Dia de la Dona

D’altra banda, durant tot el mes de març, les jugadores dels equips femenins del Ciutat de Xàtiva CFB han estat participant de diferents activitats relacionades amb el Dia de la Dona.
Les activitats van començar a principis del mes amb xarrades de les entrenadores dels equips de base a les seues jugadores per a mostrar-los a diferents dones relacionades amb el món de l’esport, no sols del futbol. Aquesta va ser la primera part de l’activitat, conéixer el que és una referent, ja que la setmana següent les jugadores van presentar a les seues companyes a les seues referents i van explicar el perquè.

Una altra de les activitats celebrades per aquest Dia de la Dona va ser un entrenament en conjunt. El passat 8 de març, les jugadores dels dos equips séniors es van animar a compartir una sessió d’entrenament amb les jugadores del F-8. Totes juntes van poder gaudir d’un entrenament diferent, més divertit i sobretot, compartint noves experiències, tant les més xicotetes com les més majors.

Finalment, en el partit del Sènior A del passat cap de setmana, les jugadores de l’equip de Xàtiva, van eixir al camp de la mà de les jugadores de l’equip de F8 femení del club. I, just abans de l’inici de l’encontre, la jugadora aleví Jimena Hostalet va llegir un breu manifest en commemoració del Dia de la Dona, molt aplaudit per les jugadores i el públic present en les graderies.