El PSPV-PSOE de la Granja de la Costera aconsegueix el suport del Síndic de Greuges

El portaveu i regidor socialista, Carlos Garrido, afirma que la resolució del Síndic revela “la malintencionada manera d'actuació i l'obscurantisme en la gestió dels populars”

157

Pacte Costera-Canal

Solopizza Xàtiva

El regidor i portaveu socialista del municipi de La Granja de la Costera, Carlos Garrido, ha mostrat la seua satisfacció davant la resolució del Síndic de Greuges. El document acredita que la corporació local, en mans del Partit Popular, continua denegant l’accés a la seu electrònica i al registre d’entrada i eixida obstaculitzant així, el treball dels regidors socialistes. Davant aquesta situació, Garrit ha afirmat que “el Síndic ha constatat l’opacitat amb la qual actua el Partit Popular i que portem denunciant des de febrer de 2020”.

El portaveu socialista ha manifestat que l’alcalde popular, José Miguel Marín, “no sols segueix amb la seua negativa de facilitar la informació necessària per a la correcta fiscalització i control de l’administració local sinó que a més, ha desobeït una resolució emesa al març de 2021 pel Síndic”. En aquest document, el Síndic ja instava el consistori a establir mesures que facilitaren l’accés a la informació requerida. Al principi, l’alcalde popular es va comprometre a seguir les recomanacions, no obstant això, tal com notifica la pròpia institució, l’Ajuntament no ha pres cap mesura sobre aquest tema. Conseqüentment, l’última resolució del defensor del poble valencià ha amenaçat amb declarar al municipi rebel per incomplir els requeriments.

A tenor de l’ocorregut, el regidor socialista ha assegurat que “la manera d’actuar i procedir de l’alcalde José Miguel Marín denota la seua irresponsabilitat i falta de serietat. L’alcalde popular, no sols incompleix els seus propis acords adoptats i traslladats al Síndic, sinó que també tracta d’enganyar i mentir a aquesta institució valenciana”. Així mateix, ha afegit que l’última decisió comunicada pel Síndic corrobora el “malintencionat i injusta manera d’actuació del Grup Municipal Popular”.

D’altra banda, tal com ha explicat Carlos Garrido, la negativa de l’alcalde a facilitar informació va en contra de la legislació atés que dificulta i impedeix exercir la seua condició de control com a membre de l’oposició en el municipi. Igualment, i dins del marc legal, ha detallat que s’està vulnerant el Reglament d’Organització, funcionament i Règim Jurídic de les entitats locals (ROF) el qual estableix “el dret a obtindre la informació necessària per a l’exercici de les funcions públiques atribuïdes als regidors”.

“El nostre municipi no mereix aparéixer en una llista per incomplir la legalitat”

Una vegada més, el portaveu socialista ha sol·licitat a l’alcalde del Partit Popular el compliment de les resolucions del Síndic. “El nostre municipi no mereix aparéixer per culpa de Marín en una llista per obstaculitzar el funcionament democràtic de les institucions incomplint la legalitat. És indignant i va en contra de l’essència de la política municipal que és facilitar i millorar la vida dels veïns i veïnes i motiu pel qual, volem conéixer de primera mà els escrits que la ciutadania presenta a l’Ajuntament. Sol·licitem al Partit Popular adoptar una actitud digna, exemplar i col·laborativa”.

Finalment, ha instat l’alcalde Marín a corregir les seues declaracions en el periòdic Llevant EMV en les quals nega que el consistori estiga posant traves a l’accés a la informació. Aquestes paraules de Marín, sota l’opinió de Carlos Garrido, “no s’ajusten a la realitat ni a la veritat. En dos anys, el consistori no ens ha facilitat cap mena d’informació. De fet, continuem esperant els decrets d’alcaldia de l’any 2020 quan estem immersos en el 2022”.

WhatsApp Portal de Xàtiva