El PP Xàtiva denuncia la pèrdua d’una subvenció per a captar fons europeus

Marcos Sanchis (PP): “Roger Cerdà no aposta per la creació de riquesa sinó per la pujada d'impostos”.

181

Solopizza Xàtiva

El passat 16 de juny el DOCV publicava una línia de subvenció destinada a la contractació de personal tècnic per a la captació i gestió de fons europeus. El programa pretén actuar sobre tres àmbits: (i) generar oportunitats laborals vinculades al territori per a les persones titulades, (ii) dotar a les entitats locals de recursos humans i coneixements per a participar del finançament dels fons Next Generation, fons estructurals i en particular, de fons competitius, en els quals les entitats locals han de competir i és clau disposar d’equips que permeten captar la major quantitat de finançament possible, i (iii) assessorar el teixit empresarial de pimes locals en la captació de fons europeus.

Poblacions com València, Alzira, Ontinyent, Burjassot, Algemesí, Mislata, o Gandia han sigut beneficiàries d’aquesta subvenció mentre que Xàtiva no va sol·licitar l’ajuda, segons han denunciat els populars.

Per al regidor del Partit Popular, Marcos Sanchis “es tracta d’una oportunitat perduda per a la nostra ciutat perquè a través d’aquesta subvenció tindríem personal tècnic per a poder optar a línies de finançament europeu. No entenem com a poblacions pròximes les sol·liciten i nosaltres no. El govern del Sr. Cerdà prefereix continuar pujant els impostos als veïns, perquè una congelació dels mateixos amb una inflació que supera el 10%, implica en la pràctica un increment per la pèrdua de poder adquisitiu de les famílies que cada vegada tenen més difícil arribar a fi de mes. Raó per la qual des del PP apostem de manera decidida per una rebaixa generalitzada d’impostos i per no deixar escapar la possibilitat d’atraure inversions i riquesa a Xàtiva”.

Per la seua part, l’Ajuntament informa que no va sol·licitar la subvenció perquè l’aportació que havia de fer el municipi era “prou elevat” i van preferir continuar amb la contractació que ja tenien planejada, donat que el cost era més baix i les persones ja estaven formades.

WhatsApp Portal de Xàtiva