El PP denuncia el fracàs de les polítiques de turisme de Roger Cerdà

203

Solopizza Xàtiva

  • El president del PP indica que “respecte a l’últim any normal abans de la pandèmia hem perdut un 20% de visitants. Hem sigut incapaços de recuperar les xifres de turisme a diferència del que ocorre en altres localitats
  • Marcos Sanchis assenyala que “els principals elements patrimonials de Xàtiva van estar tancats molts dies per Nadal, portem tres anys sense una solució al *trenet i el govern municipal no compleix les recomanacions del *Síndic de *Greuges per a mantindre en condicions el castell
  • Són un govern caducat que només perden inversions i oportunitats per a Xàtiva, siguen els jutjats de violència de gènere, atractiu turístic o el que se’ls presente per davant

El president del Partit Popular de Xàtiva, Marcos Sanchis, ha denunciat el fracàs de les polítiques de turisme de l’equip de govern de l’alcalde Roger Cerdà, que es tradueixen en “20.000 visitants menys que abans de la pandèmia al Castell”.

El regidor popular ha considerat que “és vergonyós que el govern municipal traga pit de pujar un 13% els visitants en un any, quan respecte a l’últim any normal abans de la pandèmia hem perdut un 20%. En concret, en 2022 van passar pel castell de Xàtiva, principal atractiu turístic de la ciutat, 79.546 persones, enfront de les 100.732 persones de l’any 2019, l’últim sense afecció de la pandèmia, per la qual cosa hem sigut incapaços de recuperar les xifres de turisme a diferència del que ocorre en altres localitats”.

Per a Marcos Sanchis, aquest balanç no és casual, sinó que “és la conseqüència de la desídia total en la política turística que practica el govern de Roger Cerdà, que van funcionant a base d’inèrcia en lloc de realitzar una planificació seriosa per a recuperar les xifres de turisme d’abans de la pandèmia”.

“Per posar diversos exemples d’aquesta desídia en matèria turística, és al·lucinant com els principals elements patrimonials de Xàtiva van estar tancats al públic molts dies de Nadal quan són precisament en aquestes dates quan es reben més visitants”, explica el president del PP.

Des del PP s’assenyala a més que “el trenet de Xàtiva fa tres anys que no funciona i era una de les imatges vives del turisme de la nostra localitat, estant parat en l’estació d’autobusos de la ciutat”. “Han tingut quasi tres anys per a solucionar el problema del *trenet, que era la principal manera d’accedir al castell de Xàtiva, i continuem esperant que facen alguna cosa”, subratlla Marcos Sanchis.

El president del PP ressalta a més “la falta d’interés del govern de Roger Cerdà a mantindre en condicions el castell de Xàtiva, que és Bé d’Interés Cultural i declarat en 1931 Monument Històric Nacional, encara que per l’actitud del PSOE de Xàtiva no el semble”.

En aquest sentit, Marcos Sanchis ha recordat que “des de fa huit anys les associacions en defensa del patrimoni porten denunciant el lamentable estat de conservació del castell de Xàtiva, però el govern de Roger Cerdà no és que només passe d’ells, sinó que a més ha fet cas omís a les diverses recomanacions realitzades pel Síndic de Greuges en el monument”.

Cablejats i conduccions a la vista, despreniments en la muralla, merlets trencats i faltants, posats pegats en cantonades i estructures, antenes i aparells d’aire condicionat en murs i terrasses, focus trencats, falta de manteniment, jardineria i un abandó generalitzat és el panorama que el visitant es troba al castell de Xàtiva sense que des del govern de Roger Cerdà s’haja intervingut per a solucionar-lo”, relata Marcos Sanchis.

El president del PP ha conclòs indicant que “Roger Cerdà ha sumit Xàtiva en l’autocomplaença, la paràlisi i la falta d’iniciativa, i el turisme és una de les víctimes més d’aquesta actitud. No hi ha excuses per a les males xifres turístiques de 2022 quan ha sigut el primer any de normalitat després de la pandèmia. El PSOE ha d’assumir el seu fracàs i la seua falta de treball en aquest camp i que són un govern caducat que només perden inversions i oportunitats per a Xàtiva, siguen els jutjats de violència de gènere, atractiu turístic o el que se’ls presente per davant”.

WhatsApp Portal de Xàtiva