El PP de Xàtiva presenta una moció en defensa de l’agricultura

86

Solopizza Xàtiva

Centelys

Marcos Sanchis, regidor del Grup Popular a l’Ajuntament de Xàtiva, ha presentat una moció en defensa de l’agricultura.

Els productes procedents de països tercers han inundat els mercats europeus pel seu lliure volum de contingent, fàcil accés de mercaderies amb un defectuós control en frontera que permet l’entrada de plagues a través dels ports i també la nul·la exigència de límit de residus en fruita igual a l’exigit per la UE als agricultors comunitaris.

El PP, a la moció, denuncia que els mercats europeus estan saturats tot l’any de productes variats que han arruïnat totalment a l’agricultor mediterrani: «els mercats s’han convertit en un embornal replet de fruites i hortalisses provinents de països aliens a la Unió Europea, els quals han deixat en pèrdues als productors locals que, després de complir estàndards socials i mediambientals, han vist perdre les seues collites o rebre per elles preus que no cobreixen ni una mínima part de les despeses realitzades«.

En aquestes circumstàncies sobrevé un “desmesurat increment dels costos de l’energia (gasoil B, electricitat), dels pinsos per a la ramaderia, de llavors i plançons, dels fitosanitaris. Escandalós és el preu de l’electricitat, que s’ha multiplicat per cinc en un any; o el dels fertilitzants, amb una pujada de més del 70%«, tal com denuncien les entitats representatives agràries.

El PP critica a la moció que enfront a aquesta situació d’inflació de costos, el Govern agreuja la situació amb elevacions de salaris mínims, noves quotes de Seguretat Social, retallades en l’aigua, l’impost al plàstic o anuncis de recàrregues tributàries sobre el gasoil.

També han fet enfasi en la manifestació agraria del 25 de febrer i el 20 de març per defensar el món rural.

«Per la gravetat d’aquest atropellament que pateixen els nostres agricultors i la indiferència amb què des de la Unió Europea s’està reaccionant, des del Partit Popular, busquem l’acord unànime de la corporació municipal per a l’aprovació dels següents punts,

1. Que la Corporació municipal de Xàtiva mostre el seu suport unànime a la manifestació que el dia 20 de Març realitzaran a Madrid totes les associacions, sindicats i organitzacions agràries.

2. Que dins de les seues possibilitats l’Ajuntament col·labore amb les associacions agràries locals posant mitjans per al desplaçament de tots aquells veïns que desitgen manifestar-se lliurement a Madrid el dia 20 de març en favor de l’agricultura mediterrània«.

WhatsApp Portal de Xàtiva