El PP censura la pujada d’un 40% de la taxa del COR a Xàtiva des de 2015

Sanchis (PP): “El Sr. Cerdà, primer animava que no es pagara el COR i ara marxa deixant-nos una taxa de més 87 euros”

95

Solopizza Xàtiva

Academia MARBE

PoolWork

El PP ha censurat la pujada de la taxa del COR “en més d’un 40% des del 2015“. Des del partit denuncien que “si analitzem les dades del rebut de la taxa, comprovem com l’any 2016 la taxa del COR era de 66.74 euros, i en el present any 2021 ha aconseguit la quantitat de 87.44 euros“. Segons els populars, les previsions són que l’any 2022 la taxa fins i tot siga major “atés que el preu de la tona de fem que va al abocador ha augmentat, així com també s’ha aprovat un impost per part del govern de Ximo Puig al fem que acaba en l’abocador“.

Els populars critiquen que Xàtiva, amb les dades de 2021, proporcionades pel propi consorci, “és dels municipis que tenen una taxa més alta de tot el consorci de residus, situant-se en la posició número 81 del rànquing (està constituït per 93 municipis), només superada per 10 municipis“. “És de destacar com l’any 2016, Xàtiva ocupava el lloc número 11 del rànquing, i que amb el pas del temps i l’arribada del PSOE al consorci hem anat perdent llocs, fins a col·locar-nos a la cua, i sent un dels municipis més cars del consorci” han delcarat.

Segons Marcos Sanchis, “la gestió del Sr. Alcalde al capdavant del consorci la podem qualificar de catastròfica per a Xàtiva, pèssima per a les butxaques de la gent, perquè primer, l’any 2013, va animar als veïns al fet que no pagaren la taxa, i ara marxarà de president amb la taxa més alta de la història; quan va entrar de president pagàvem 66,74 i l’any 2021 paguem 87.44 euros, aquest és el gran llegat que ens deixa el Sr. Cerdà, la taxa més alta del consorci, paguem més que Ontinyent, que Gandia”.

Per als populars, si analitzem les dades de l’any 2020 sobre recollida de residus urbans, “el govern del Sr. Cerdà ha sigut un desastre en matèria de gestió de residus“. Denuncien que Xàtiva és dels municipis que més fem porta a abocador, “amb el gran cost econòmic que això suposa“. El PP informa que, pel que respecta al reciclatge, “Xàtiva està a la cua, per davall de la mitjana dels municipis de la comarca“.

Segons Marcos Sanchis aquestes dades de recollida de residus “denoten que el Sr. Cerdà ha gestionat de manera nefasta, no reciclem i quasi tot acaba en abocadors, i això és el que provoca que tinguem la taxa més alta del COR; en els 6 anys que porta d’alcalde i president del COR, no ha fet res per millorar gestió dels residus a la ciutat, la qual cosa suposa que els veïns tinguem el càstig de ser els que més paguem”.

Per això des del PP, han demanat al SR. Cerdà, “que es prenga de debò la gestió dels residus i que no acabe amb la solució fàcil de pujar costos i incrementar la taxa, carregant als veïns que ja no saben on van tots aqueixos pagaments, sinó que de veritat es compte amb els veïns com a part de la solució a la gestió dels residus”.

WhatsApp Portal de Xàtiva