El PP assenyala que la inacció del Govern bloqueja la inversió per a la línia Xàtiva-Alcoi

55

Solopizza Xàtiva

  • El PP assenyala que la inacció del govern Sánchez bloqueja la inversió de set milions per a la línia Xàtiva-Alcoi
  • Fernando Pastor: “sempre que governa l’esquerra, la línia fèrria Alcoi-Xàtiva està en perill de mort
  • “Les millores en la línia fèrria no han començat 18 mesos després d’aprovar-se perquè no s’havia adjudicat la direcció d’obres”

El diputat popular, Fernando Pastor, ha assenyalat que “la inacció del govern Sánchez bloqueja la inversió de set milions d’euros per a línia fèrria Xàtiva-Alcoi” .

Fernando Pastor ha explicat que “sempre que governa l’esquerra, la línia fèrria Alcoi-Xàtiva està en perill de mort“. Segons el diputat “van ser dos governs socialistes els qui en el passat van preparar el decret del tancament, amb González i Zapatero, i van anar dos governs del PP (amb Aznar i Rajoy) els qui ho van impedir, van declarar la línia d’utilitat pública i, malgrat ser deficitària, van evitar el seu tancament”.

Ara, -ha continuat- amb un govern d’esquerres, la línia torna a estar en perill de mort com reconeixen els propis partits d’esquerres com Compromís qui, en una proposta aprovada per les Corts en la Comissió d’Obres Públiques, Infraestructures i Transports celebrada ahir, assenyala que la ciutadania pensa que la línia corre perill de tancament”.

El diputat popular ha afirmat que “això del PSOE clama al cel, però això de Compromís comença a anar a la par”. En aquest sentit, Pastor ha recordat que “abans de les eleccions de 2015 es va crear una plataforma d’alcaldes de Compromís i del PSOE que es reunien periòdicament per a exigir inversions des de la Generalitat a l’últim govern del PP”. Pastor denuncia que “des de 2015 no s’ha convocat cap vegada aquesta plataforma, malgrat que la Generalitat ha dedicat zero euros en els últims sis anys“. “Ara, quan estan en el govern, ja no els interessa ha puntualitzat.

Per a Fernando Pastor la Generalitat han condemnat la línia a l’oblit, li han donat l’esquena i “ara ningú es queixa“. També informa que el PP, des de 2016, ha presentat una esmena als pressupostos per a incloure inversions, i els sis anys Compromís, PSOE i Podemos han votat en contra d’aqueixa esmena. “És una vergonya que quan estiguen en el govern callen” manifesta.

Fernando Pastor ha explicat que “el ministre Íñigo de la Serna va invertir 6 milions d’euros en 2017 per a la seguretat, manteniment i millora del traçat de la línia. A més, aquest mateix any va consignar altres 22 milions d’euros per a les millores de la línia que, amb l’arribada de Pedro Sánchez, mai es van executar”.

El diputat popular ha indicat que el govern socialista ha adjudicat al febrer de 2020 set milions d’euros per a millores de la línia fèrria amb un termini d’execució de deu mesos. “Però hui, 18 mesos després, no han començat perquè la direcció de les obres es va adjudicar deu mesos després, al desembre de 2020” ha lamentat. També recalca que “Això no és seriós i demostra la manera potinera de governar i el menyspreu de l’esquerra cap a aquesta línia”.

Finalment, Fernando Pastor ha conclòs que “l’esquerra no ha invertit res en la línia, no pot donar lliçons i el seu silenci còmplice és una vergonya”.

WhatsApp Portal de Xàtiva