Solopizza Xàtiva

Centelys

PoolWork Xàtiva

El plenari municipal corresponent al mes d’abril ha aprovat per unanimitat sol·licitar la delegació de competències per a l’ampliació de l’IES Doctor Lluís Simarro Lacabra, dins del Pla Edificant.

La intenció d’ampliar l’institut respon a la consolidació dels cicles formatius de Grau Superior de Tècnic Superior en Projectes d’Edificació i Grau Mitjà d’Obres d’Interior, Decoració i Rehabilitació; els quals s’han implementat en l’actual centre amb una bona acceptació però sense augmentar la superfície, adaptant-se a les estàncies existents i realitzant pràctiques en espais exteriors.

L’actuació pretén la creació d’una aula de 120 m2, tres aules de 60 m2 (polivalents), un taller d’obra, un taller d’acabats, un magatzem i vestuaris, a més d’un departament i lavabos. Es planteja un volum de dos alçades, adossat al final del cos lineal principal del centre. En la planta baixa se situaran els dos tallers de major superfície del programa, comunicats directament amb el magatzem i amb l’exterior. D’altra banda, en la primera planta se situarà l’escala i el distribuidor a través del qual s’accedirà a les tres aules polivalents orientades al nord, els dos vestuaris i l’aula tècnica orientada al sud. Així la planta baixa es destinarà a classes pràctiques i la primera a classes teòriques per qüestions de soroll i accessibilitat des de l’exterior.

«Cal posar en valor la formació professional, que cada vegada gaudeix de major importància i ajuda a formar a nous treballadors i treballadores que es dedicaran a una feina específica. Per això és important aquesta ampliació per a l’institut Lluís Simarro», ha manifestat Lena Baraza (PSPV-PSOE), regidora d’Educació. Per la seua part, la regidora de Xàtiva Unida, Amor Amorós, ha indicat que «des de la nostra formació hem estat des del primer moment molt a favor de l’Edificant perquè l’Ajuntament som l’administració més propera, que coneix les necessitats dels nostres veïns i veïnes».

Precisament, respecte al Pla Edificant, el plenari municipal també ha aprovat per unanimitat l’acceptació de delegació de competències per a l’actuació «Ascensor, cuina, instal·lació elèctrica, paviments, falsos sostres, fusteria, canalons i baixants, banys, ampliació edifici secundari i caldera» del CEIP Attilio Bruschetti, en el qual s’invertiran 880.000 euros.

Altra proposta de delegació de competències aprovada per unanimitat en el dia de hui ha estat la de l’ampliació en matèria d’infraestructures de serveis socials per a la construcció d’un Centre de Dia per a persones amb Diversitat Funcional dins del marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del «Pla Convivint».

Modificacions PGOU

El plenari municipal també ha aprovat dues modificacions puntuals del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU), una d’elles per a l’ordenació detallada del polígon A (per unanimitat) i altra sobre els usos detallats en la zona de l’eixample (amb l’abstenció del regidor no adscrit Juan Giner).

«Davant la voluntat de realitzar unes importants obres al polígon A, en aquest cas i baix l’estricte control de la legalitat urbanística, l’ajuntament ha facilitat la modificació puntual del PGOU amb aquest projecte previ a l’expedient d’obres per execució de les futures construccions d’ampliació de l’empresa Hinojosa Packaging», ha indicat el portaveu socialista Ignacio Reig respecte al primer punt, mentre que del segon ha especificat que «aquesta corporació pretén ampliar els usos compatibles que afecten a la zona d’ordenació, permetent l’ús comercial en plantes de soterranis i semisoterranis per al xicotet i mitjà comerç a la zona de l’eixample». Reig també ha aprofitat per explicar que «el departament d’urbanisme ja està treballant en altres modificacions puntals, i en la següent legislatura caldrà fer una nova redacció del PGOU que, a mode de text refòs, reculla totes les modificacions realitzades en els ja 23 anys de vigència de l’actual Pla General.

A més a més, també s’ha aprovat per unanimitat la moció de suport al dia mundial contra la lesfòbia, homofòbia, bifòbia i transfòbia amb motiu del Dia contra la LGTBIfòbia 2023.

WhatsApp Portal de Xàtiva