Foto d'Evaristo Cantó

Solopizza Xàtiva

Centelys

El plenari municipal ha aprovat aquest dissabte per unanimitat el Pla Urbà d’Actuació Municipal (PUAM), una ferramenta de caràcter estratègic local que descriu les línies d’actuació del municipi amb la finalitat d’incorporar els objectius establerts per l’Agenda 2030 i les prioritats futures respecte a obres i serveis en l’Agenda Urbana municipal.

«Agrair a tots els grups el vot favorable. Era necessari tindre un Pla estratègic elaborat i participatiu per abordar els reptes de futur en un moment clau com aquest. El desenvolupament de les actuacions és un repte, però també moltes d’elles ja estan en marxa o algunes previstes per a ser posades en marxa en breu», ha indicat l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà, qui ha afegit que «tindre un document estratègic com aquest és fonamental. Ara toca executar-lo per a que la millora de l’entorn urbà siga una realitat en els pròxims anys».

El regidor del PSPV-PSOE Ricardo Martínez ha explicat que «El PUAM és una eina estratègica per incorporar els objectius de l’Agenda Urbana i els Objectius de Desenvolupament Sostenible», mentre que la regidora de Xàtiva Unida Amor Amorós ha exposat que «els plans són útils per a prioritzar, consensuar i marcar direccions polítiques, imprescindibles per a una bona gestió. Aquest document descriu les línies d’actuació del municipi centrant-se en el futur i possibilitant una ciutat més inclusiva, més saludable i més sostenible».

Pel que fa al Partit Popular, la regidora Pilar García ha agraït la incorporació de les seues propostes i ha manifestat que «després de 7 anys preguntant per aquest Pla, per fi es duu a terme. Valorem positivament aquest Pla que suposa un full de ruta d’actuacions a la nostra ciutat». El regidor Juan Giner ha demanat «que l’execució siga realitat i no quede dins d’un caixó» i la regidora Maria Beltrán ha exposat que «el PUAM és un document imprescindible per marcar les línies d’actuació per l’espai públic, ambiental, social i institucional, i ha comptat amb una participació, que era indispensable».

Els objectius generals del PUAM passen per revitalitzar l’espai urbà i tots els elements que l’integren per impulsar el desenvolupament urbà sostenible i la transició ecològica; així com també incentivar la innovació, la transformació i el posicionament de la ciutat a través de l’impuls dels actius econòmics locals i d’una societat cohesionada i equilibrada. Pel que fa als objectius específics, destaquen la millora de l’espai urbà, instal·lacions i serveis municipals; afavorir la mobilitat sostenible, incrementar la biodiversitat i la millora de les infraestructures verdes, fomentar la gestió sostenible dels recursos naturals, estimular el sector turístic, impulsar accions per enfortir l’economia local, equilibri social i igualtat d’oportunitats, i el reforç de l’estructura municipal de forma que siga més innovadora i integradora.

Altres punts

Al plenari també s’ha aprovat una modificació del pressupost per suplements de Crèdits finançats amb Romanent Líquid de Tresoreria per a Despeses Generals, així com també la creació de sis places de personal funcionar, l’aprovació definitiva de la modificació dels Estatuts del Consorci de les Comarques Centrals Valencianes, la determinació de les festivitats locals no recuperables per a l’any 2023 i l’ampliació de la quantia global destinada a retribuir la productivitat del personal empleat públic de l’Ajuntament de Xàtiva per a l’exercici 2022.

WhatsApp Portal de Xàtiva