Ignacio Reig

Solopizza Xàtiva

Ignacio Reig: “pagarem quan es puga i, per suposat, no anem a deixar de fer inversions a costa de pagar als qui durant anys han estat aprofitant-se de la seua vinculació amb l’anterior alcalde

El darrer plenari ordinari de l’Ajuntament de Xàtiva va aprovar la declaració de la despesa plurianual per a fer front a la sentència 882/2017 que condemna a l’Ajuntament a pagar 379.600 euros a la societat Agrícola Xàtiva, S.L.- propietat de Luis Mollà, ex-soci d’Alfonso Rus, en concepte de devolució de l’import pagat per aquesta mercantil, més els interessos legals, després de l’adjudicació d’una parcel·la de sòl industrial al polígon Meses. Agrícola Xàtiva, S.L. va reclamar que la parcel·la tenia ús comercial, tot i que mai s’haja produït un canvi de planejament urbanístic.

Es tracta d’una parcel·la que va ser adjudicada a l’any 2006 a aquesta empresa, quan l’Ajuntament de Xàtiva va licitar la subhasta de dues parcel·les de sòl industrial al polígon Meses. Una d’aquestes parcel·les va ser adjudicada a Fernando Segura Cairols i la societat Agrícola Xàtiva, S.L., per un import de 278.938 euros. A la subhasta només es van presentar dues ofertes i cadascun dels oferents va obtenir una parcel·la. Poc després, la parcel·la en qüestió va quedar en propietat d’Agrícola Xàtiva, S.L., en renunciar l’altre adjudicatari.

El portaveu socialista i regidor d’Hisenda, Ignacio Reig, va fer una dura intervenció al plenari per manifestar la seua disconformitat. Reig va exposar que “el empresari amic va veure frustrat el projecte d’instal·lar una gasolinera en un punt excel·lent. Deu anys després, el soci de l’anterior alcalde, i gràcies a un certificat emés per aquest mateix Ajuntament, aconsegueix acreditar que ha estat enganyat per l’ajuntament i reclama que li tornen els diners, les costes i els interessos, en un procés que estranyament es condueix per la via civil i no per l’administrativa”.

Esgotades les vies de recurs a la Justícia, el regidor justifica la declaració de despesa plurianual per assumir una nova desfeta heretada del govern popular de la ciutat. Reig afirma que “ara complirem la sentència i pagarem, però pagarem quan es puga i, per suposat, no anem a deixar de fer inversions a costa de pagar als qui durant anys han estat aprofitant-se de la seua vinculació amb l’anterior alcalde. Espere que li aprofiten els diners i que aquesta manera de gestionar no torne mai més a la ciutat”.

La declaració de despesa plurianual va ser aprovada amb els vots a favor de PSPV-PSOE, EU, Compromís i Ciudadanos i l’abstenció del Partit Popular.

WhatsApp Portal de Xàtiva