Solopizza Xàtiva

Segons les xifres publicades pel SERVEF, l’atur registrat el mes de maig 2021 en la Costera, s’ha situat en 5796 persones, és a dir, 54 aturats registrats menys que en el mes anterior i 180 menys que en el 2020, la qual cosa suposa un descens mensual del 1’60% i una disminució interanual del 3’01%.

Quant a la contractació, en la Costera s’han registrat 1188 contractes, la qual cosa ha suposat 426 contractes més que en el 2020 és a dir un 55’91% d’augment interanual. Per gèneres, 554 han sigut a dones i 604 a homes. La contractació indefinida mensual és de 189 contractes i la contractació temporal és de 969 contractes el que significa un 83’68% i la indefinida en 16’32%. Respecte al 2020, la indefinida augmenta en 88 contractes i la temporal augmenta en 308 contractes. Els contractes han sigut de jornada completa, un 52’36% i un 47’64% a temps parcial.

Les dades d’atur de maig revelen un descens del nombre d’aturats com a conseqüència reobertura de moltes activitats després de finalitzar l’estat d’alarma i a una millora en les expectatives econòmiques a causa del bon ritme de vacunació.

Per a Raül Roselló, Secretari General comarcal d’UGT-PV, “Les dades revelen que la recuperació està cada vegada més a prop i que, per tant, no poden cessar els esforços per sostindre les rendes, l’ocupació i el teixit productiu. El recent acord per a estendre els ERTO fins a fi de setembre és prova d’això i, de nou, es va aconseguir amb el diàleg social com la principal eina de negociació entre el Govern i els agents socials”.

No obstant això per a Roselló, “l’ocupació que es crea és temporal i precari, és necessari que els fons europeus del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència que arriben a la comarca servisquen per a la recuperació i transformació del model productiu basat en la innovació, la tecnologia i la formació, que millore la qualitat de l’ocupació”.

D’una banda, les polítiques actives d’ocupació tindran un paper fonamental per a recuperar l’ocupació i per a això requereixen d’una forta dotació de recursos, així mateix ha de dotar-se de recursos humans al Servei Públic d’Ocupació.

D’altra banda, cal evitar que la desigualtat es faça major durant la recuperació i, per això, UGT reclama que es prenguen mesures enfocades a aquest propòsit, com l’augment pendent del SMI o una reforma fiscal integral que garantisca la progressivitat, equitat i suficiència de l’Estat de benestar. I, finalment, però no menys important, derogar la reforma laboral de 2012 perquè el marc de relacions laborals que es fixe en el futur siga just i col·loque als treballadors i treballadores sota la protecció que mereixen.

WhatsApp Portal de Xàtiva