Solopizza Xàtiva

Segons les xifres publicades pel SERVEF, l’atur registrat el mes d’agost 2021 en la Costera s’ha situat en 6154 persones, és a dir, 204 aturats registrats més que en el mes anterior i 188 menys que en el 2020, la qual cosa suposa un increment mensual del 3’43% i una disminució interanual del 2’96%.

Quant a la contractació, en la Costera s’han registrat 869 contractes, la qual cosa ha suposat 123 contractes més que en el 2020, és a dir, un 16’49% d’augment interanual. Per gèneres, 402 han sigut a dones i 467 a homes. La contractació indefinida mensual és de 107 contractes i la contractació temporal és de 762 contractes el que significa un 87’69% i la indefinida en 12’31%. Respecte al 2020, la indefinida augmenta en 7 contractes i la temporal augmenta en 116 contractes. Els contractes han sigut de jornada completa, un 54’89% i un 45’11% a temps parcial.

Les dades del Servei Públic d’Ocupació relatius a l’atur registrat del mes d’agost en aquesta comarca registren la tendència habitual del moment: el mes tanca amb un increment de l’atur, a causa de la temporalitat del mercat laboral que patim.

En aquest sentit, Raül Roselló, Secretari General Comarcal d’UGT-PV assenyala que “aquestes dades reflecteixen la persistència d’un mercat laboral amb els mateixos defectes prepandèmics i en el qual encara no s’albira una recuperació clara. Seguim instal·lats en l’estacionalitat i en la contractació temporal, per la qual cosa es fa fonamental un canvi de model productiu, basat en un turisme de qualitat, en una indústria forta i en una economia verda. Aquest objectiu requereix compromisos a mitjà i llarg termini en polítiques econòmiques que prioritzen la indústria, el desenvolupament tecnològic, la innovació, i la transició a un model de creixement necessàriament més respectuós amb el medi ambient”.

Per a Roselló: “és fonamental una pujada del SMI, que augmentarà el consum i per tant la creació d’ocupació i el creixement econòmic”.

WhatsApp Portal de Xàtiva