Diseño, programación y mantenimiento web en Xàtiva

Comunicat del Grup Popular de la Diputació de València

El Grup Popular de la Diputació de València ha exigit al Govern i a la Generalitat que coordinen el repartiment de material de protecció en els municipis de la província perquè en l’actualitat «és un caos».

Els alcaldes i alcaldesses han de treballar en primera línia sempre i en aquesta emergència sanitària no ha sigut diferent, per la qual cosa per culpa de la descoordinació del Govern i de la Generalitat estan, de nou, abandonats.

Després d’un primer enviament, tant de la Generalitat com de la primera compra de la Diputació, ja no ha tornat a arribar material de protecció als municipis. L’absència de criteri i aquesta tardança en la distribució està provocant la inquietud entre els veïns dels municipis de la província de València.

La mateixa recomanació del Govern que tots els ciutadans usen màscares –emparat en criteris científics, segons exposen– ha accelerat aquesta inquietud en veure com està desabastit el mercat d’aquests elements de protecció davant el COVID-19.

El Grup Popular de la Diputació de València ha pogut constatar a través de les nombroses queixes d’alcaldes i alcaldesses de la província que hui dia no estan rebent aquest material més enllà del primer enviament que es va destinar a voluntaris, policies locals, personal sanitari i funcionaris que estan atenent el públic a ser les persones que estan més exposades a la infecció del virus.

No hi ha existències per a fer front a la fase final del confinament i a l’eixida progressiva de la població malgrat els anuncis que en aquest sentit s’han fet tant des del Govern com des de la Generalitat.

La soledat dels alcaldes

Coordinar els esforços i planificar la distribució resulta bàsic per a evitar que els alcaldes i alcaldesses entren en una espècie de competició per a veure com atenen les necessitats dels seus veïns.

Des del Grup Popular volem evitar ocurrències fruit de la urgència i fer el repartiment de manera professional i no havent de recórrer, com ha succeït durant diverses setmanes, a la confecció de màscares casolanes i altres actuacions que allunyen al material de protecció de l’efectivitat desitjada.

Els primers edils són els qui han hagut d’enfrontar-se de manera crua a les conseqüències de l’emergència sanitària i han hagut de promoure accions solidàries, convenis amb empreses tèxtils, i buscar la implicació dels veïns per a suplir la manca d’ajudes de les
institucions estatals, autonòmiques i provincials.

Per això, els alcaldes estan entrant en una espècie de competició per a adquirir màscares que després bufonegen per a repartir-les entre la població, o en centres amb persones vulnerables i un altre tipus d’actuacions que obeeixen a la necessitat d’haver d’utilitzar l’enginy per a suplir el treball que no estan fent les autoritats competents.

WhatsApp Portal de Xàtiva