WhatsApp Portal de Xàtiva

Ahir, el grup Municipal Popular va registrar un escrit a l’Ajuntament de Xàtiva en el qual trasllada el suport del Partit Popular a l’equip de govern. Al escrit també sol·licita a l’Alcalde que demane a la Conselleria de Sanitat les dades de persones infectades a Xàtiva i que es realitzen test de manera massiva tal com està recomanat l’OMS.


Part del comunicat diu així:

Ja van 24 dies de confinament i segons fonts oficials, a Espanya es tenen més de 13.000 morts i més de 140.000 contagis per COVID-19. A la Comunitat Valenciana, més de 600 morts i més de 7.000 positius.

Les setmanes que vénen seran crucials per a detenir el nombre de contagis que s’estan produint per tota Espanya, i per a això, com indica l’OMS i els experts, és vital fer JA test a tota la població per a detectar a les persones asimptomàtiques però que poden transmetre el virus.

Durant aquests dies de confinament, des de la declaració de l’Estat d’Alarma, a l’Ajuntament de Xàtiva han tingut lloc diverses reunions de la Junta de Govern i de la Junta de portaveus, i fins i tot la celebració per vídeo conferència de les diferents Comissions informatives del 20 de març i el Ple del passat 28 de març.

En totes elles el Grup Municipal del Partit Popular ha fet costat a l’equip de govern en la presa de mesures encaminades a l’adequada prestació dels serveis públics municipals, i fins i tot hem aportat propostes en matèria econòmica amb l’objectiu de pal·liar les conseqüències negatives que de la crisi sanitària es pogueren derivar.

En l’última reunió de la Junta de Govern celebrada en el dia d’ahir 6 d’abril, li vam preguntar al senyor Alcalde si tenia informació sobre com estava afectant el COVID-19 en la nostra ciutat perquè entenem necessari conéixer les dades oficials.

En la nostra opinió, el fet que es facilite la informació oficial sobre la incidència de la pandèmia del coronavirus en el municipi de Xàtiva a l’Ajuntament no sols és un dret, sinó que és de sentit comú i un exercici de responsabilitat envers la ciutadania en general, perquè de conformitat amb molta de la normativa que s’ha generat per a respondre a la crisi del COVID-19, sobre els ajuntaments recau, entre altres serveis, l’atenció primària que presta el personal municipal de Serveis Socials, així com tasques que ve desenvolupant la Policia Local i altra plantilla de funcionaris, a peu de carrer, en primera línia, que estan havent de donar resposta a les necessitats de molts veïns en aquesta circumstància tan
excepcional.


 

Com ja va explicar l’Alcalde Roger Cerdà a l’entrevista que li va fer Portal de Xàtiva, “hi ha una directriu clara per part de les autoritats sanitàries al respecte que ens impedeix als Ajuntaments oferir dades sobre contagi”.

Tanmateix, un dia després de que el Grup Municial Popular el president de la Generalitat, Ximo Puig, va traslladar als grups parlamentaris de les Corts que la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública oferirà informació per municipis sobre la COVID-19 “si no hi ha cap situació de seguretat sanitària que ho impedisca” i “fixant, probablement, per a això un llindar mínim d’habitants per localitat que permeta respectar el dret a la confidencialitat que tenen les persones afectades”.

Clinica Fertilidad Xàtiva